US Open: hétfőre csúszik a férfi döntő

Tovább csúszott a program az amerikai nyílt teniszbajnokságon, miután a szerdai nap sem telt el eső nélkül. Rafael Nadal elkezdte ugyan a Gilles Müller elleni mérkőzését, ám sok öröme nem volt a játékban: a luxemburgi mindhárom gémet megnyerte...

A világranglistán második spanyol játékos aligha bánta, hogy az eső miatt félbeszakadt a találkozó. David Ferrer sem szomorkodott: Andy Roddick ellen ugyanis hamar 3:1-es hátrányba került, s a játékvezető ekkor hívta le a játékosokat a pályáról. A harmadik lefújt meccs Donald Young és Andy Murray párharca volt, amelyen a fiatal amerikai 2:1-re vezetett, amikor elrendelték a pauzát.

Érdekesség, hogy Nadal, Murray és Roddick útja a pályáról Brian Early főbíróhoz vezetett. A trió szerint felelőtlen döntés volt belekezdeni a mérkőzésekbe, mivel a pálya játékra alkalmatlan volt.

Ugyanakkor a szervezőknek jó oka van a sietségre: a vezetőség, már csak gazdasági okokból is, ragaszkodik a vasárnapi döntőkhöz, ám a kétnapos csúszás miatt szinte biztos hogy a férfi döntőt csak hétfőn rendezik.

A tervezett csütörtöki program. Férfi egyes, nyolcaddöntő:

John Isner (amerikai, 28.) – Gilles Simon (francia, 12.), Donald Young (amerikai) – Andy Murray (brit, 4.) 2:1-ről folytatják, David Ferrer (spanyol, 5.) – Andy Roddick (amerikai, 21.) 1:3-ról folytatják, Gilles Müller (luxemburgi) – Rafael Nadal (spanyol, 2.) 3:0-ról folytatják.

Negyeddöntő: Novak Djokovics (szerb, 1.) – Janko Tipszarevics (szerb, 20.), Roger Federer (svájci, 3.) – Jo-Wilfried Tsonga (francia, 11.).

Női egyes, negyeddöntő: Caroline Wozniacki (dán, 1.) – Andrea Petkovic (német, 10.), Serena Williams (amerikai, 28.) – Anasztazija Pavljucsenkova (orosz, 17.), Angelique Kerber (német) – Flavia Pennetta (olasz, 26.), Samantha Stosur (ausztrál, 9.) – Vera Zvonarjova (orosz, 2.).

 

Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.