Üres a trón

Az olaszok meglepetésre legyőzték a legutóbbi két kontinenstorna aranyérmes együttesét.

Mintha a helyszín, a Stade de ­France is azt ígérte volna, hogy döntő jön, de hát egy spanyol–olaszt bármikor lehet előre hozott finálénak tekin­teni, pláne úgy: ez volt a legutóbbi Eb-döntő párosítása is. Ám ez még csak a nyolcaddöntő volt, a sors máris egymásnak rendelte a két nagyágyút.

Buffon nem mindennapi módon ünnepli a továbbjutást
Buffon nem mindennapi módon ünnepli a továbbjutást
Charles Platiau / Reuters

Meglepetésre az olaszok uralták az első félidőt. De Geának három nagy bravúrja is akadt: Pellé közeli fejesét védte (8. perc), majd Giaccherini lö­vése után tolta kapufára a labdát (11.), a szünet előtt pedig ismét csak a Sunderland-játékos próbálkozását kellett hatástalanítania. Ám ez előtt egyszer kapitulált: Éder szabadrúgása után kipattant róla a labda, amit Chiellini közelről bepofozott (1-0).

A második félidőben átvette a kezdeményezést a spanyol csapat, de az olasz védelem visszavert minden ostromot. Helyzetek azért adódtak: az olaszoktól Éder lőtt ziccerben De Geába, a spanyoloktól Iniesta egyszer, Piqué kétszer tornáztatta meg Buffont. Ám a lefújás előtt egy gyors ellentámadás végén Pellé a kapuba bombázott (2-0). A nehéz ágon lévő olaszok letaszították trónjáról a legutóbbi két Eb győztesét. Következhet a világbajnok Németország...

OLASZORSZÁG–SPANYOLORSZÁG 2-0 (1-0)

Nyolcaddöntő, Párizs, Stade de France, 80 ezer néző.

Jv.: Cakir (török).

Olaszország: Buffon – Barzagli, Bonucci, Chiellini – Florenzi (Darmian, 84.), Parolo, De Rossi (Motta, 54.), Giaccherini, De Sciglio – Pellé, Éder (Insigne, 82.).

Spanyolország: De Gea – Juanfran, Piqué, Ramos, J. Alba – Fabregas, Busquets, Iniesta – D. Silva, Morata (Lucas Vazquez, 70.), Nolito (Aduriz, 46., Pedro, 82.). Gól: Chiellini (33.), Pellé (91.).

NOLBLOG
Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.