Újra városi döntő lesz Milánóban

A Real Madrid a Bajnokok Ligája elődöntőjének visszavágóján 1-0-ra legyőzte a Manchester Cityt, így tizennegyedik alkalommal jutott be a sorozat fináléjába, ahol Milánóban városi ellenlábasa, az Atletico Madrid lesz az ellenfele.

Számtalan, egymásnak ellentmondó hír jelent meg a napokban arról, mennyire súlyos Cristiano Ronaldo sérülése, idéztek a spanyol lapok olyan orvosi véleményt is, miszerint a nyári Európa-bajnoki szereplését is kockáztatja a portugál klasszis, ha pályára lép a Bajnokok Ligája elődöntőjének visszavágóján.

Ám CR7 ott volt a pályán a Bernabeu stadionban a Manchester City ellen. Az angliai 0-0 során feltűnő volt a hiánya, csakúgy mint a hétvégi bajnoki meccsen, a Real Sociedad otthonában elért, kínkeserves 1-0-ás győzelem alkalmával. Miként akkor – továbbá egy fordulóval korábban, a Rayo Vallecano ellen –, úgy ismét Gareth Bale állt a Benzemát is nélkülöző fehér mezes sereg élére, mert bár a portugál is a pályán volt, nem sokat mutatott. Bale viszont a 20. percben vezetéshez juttatta a madridiakat: Carvajal passza után mesterien csavarta jobbal a labdát Hart kapujának jobb felső sarkába. A walesi érdemeiből keveset von le, hogy utólag hivatalosan a labdába belepiszkáló Fernando öngóljaként könyvelték el a találatot.

Főszerepben: Bale
Carl Recine / Reuters

A mezőnyjátékban nem nőtt igazán ellenfele fölé Zidane csapata, számottevő helyzetei viszont inkább a hazaiaknak adódtak, mint Marcelónak a 39., Modricnak az 52. vagy Bale-nek a 64. percben, utóbbi esetben a léc mentette meg a manchesterieket. A City csak helyzetecskékig jutott – a legnagyobb De Bruyne szabadrúgása volt, amely az oldalhálóba vágódott – így továbbra is várnia kell első BL-döntőjére. A Real Madrid viszont már 14. alkalommal lehet ott, és nem jó hír ellenfelének, hogy tízszer nyert is. Mint legutóbb két éve éppen Simeo­ne csapata ellen, hosszabbításban 4-1-re.

Bajnokok Ligája

Elődöntő, visszavágók

Bayern München–Atletico Madrid 0-1 2-1
Real Madrid–Manchester City 0-0 1-0

 

NOLBLOG
Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.