Újabb kubai az Arena Boxnál

Másfél éves kényszerpihenő után a jelek szerint visszatér a ringbe, ráadásul a profik közé Guillermo Rigondeaux kubai ökölvívó, akire - miután lelépett Brazíliában a pánamerikai játékok idején a kubai csapattól - Fidel Castro utasítására róttak ki büntetést.

Guillermo Rigondeaux, kétszeres olimpiai és világbajnok kubai ökölvívó vasárnap Miamiba érkezett. A The Miami Herald újság közlése szerint máris találkozott egykori kubai csapattársaival, a jelenleg az Arena Box Promotionsnél profiként szereplő Yuriorkis Gamboával, Erislandy Larával és Odlanier Solisszal. 

Néhány hete már megindultak a találgatások, hogy Erislandy Lara után Rigondeaux is kijuthat Kubából. Ketten még 2007-ben távoztak a kubai ökölvívó csapattól a Rio de Jaineiróban tartott pánamerikai játékok idején. Néhány nap múlva a brazil sajtó nyomozása eredményeként a rendőrség bukkant rájuk egy tengerparti panzióban, állítólag a hamburgi profi istálló egyik menedzserének társaságában.  A körülmények azóta sem tisztázottak, ám a hivatalos (kubai) változat szerint meggondolták magukat és készek voltak kísérettel azonnal visszatérni Kubába.

Az akkor már beteg Fidel Castro kubai államfő a Granma napilapban közölt írásában először azt ígérte, hogy nem kapnak büntetést, majd egy második, keményebb hangú cikkben jelezte: határozottan fel kell lépni az ilyen külföldi csábítások ellen. A két megtévedt ökölvívót gyakorlatilag parkolópályára kényszerítették; nem járhattak klubedzésekre, s nem vették őket számításba a pekingi olimpiára készülő keretben sem.

A 25 éves Erislandy Lara aztán tavaly júniusban Hamburgban tűnt fel, ahol két profi meccsen szerepelt, mindkettőn győzött, majd áttette székhelyét Miamibe: az idén január 9-én Nevadában mutatkozott be  kiütéses győzelemmel. Lara Kubából történt távozásáról csak annyit lehetett tudni, hogy Mexikó érintésével jutott Németországba. Akkori távozásának pontos részletei azóta sem ismertek, most - legalábbis a floridai lapok - szintén meglepetésként közölték, hogy  Guillermo Rigondeaux megérkezett Miamibe. Luis de Cubas, aki az Arena Box Promotionsnél a kubaiak ügyeit menedzseli, tegnap megerősítette, hogy a 27 éves bokszoló hamarosan megkezdheti professzionalista pályáját.  

Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.