Újabb csapás Mourinhóra


Világraszóló meccs A City idegenben 2-1-re győzött a manchesteri  derbin: Pep Guardiola tovább javított a „Special One” elleni statisztikáján.

Az Old Traffordon 75 272 szurkoló követte az eseményeket, míg világszerte – becslések szerint – több mint 900 millióan nézték az angol labdarúgó Premier­ Liga várva várt meccsét. José Mourinho Pep Guar­dioala, másképpen a Machester United a városi rivális, a City ellen.
Kevin de Bruyne – aki nem kellett Mourinhónak – volt a derbi legjobbja
Kevin de Bruyne – aki nem kellett Mourinhónak – volt a derbi legjobbja
Carl Recine / Reuters

Az első félidőben a City dominált: a házigazdákra gyakorolt nyomás sikerre vezetett. A United szakvezetőjének, Mourinhónak különösen fájhatott, hogy a mérkőzés legjobbja, Kevin de Bruyne volt, akinek tehetségét a Chelsea-ben nem ismerte fel. A középppályás Daley Blind hibája után gólt szerzett, s Kelechi Iheanacho is sokat köszönhet neki: De Bryne lövését követően a labda kapufáról pattant elé, s már nem volt nehéz dolga, hogy a hálóba találjon. A United a szünet előtt nem sokkal a City új kapusa, a Clau­dio Bravo nagy bakijának, egyben Zlatan Ibrahimovic gyors reflexének köszönhetően javított (1-2).

Bravóról máris sommás ítélet született: kirúgni tud, védeni nem. A folytatásban a hazaiak ostrom alá helyezték a vendégeket, de nem sikerült az egyenlítés. A Citynél érezhető volt a Guardiola-hatás: játékosai 60 százalékban birtokolták a labdát, passzaik száma 485 (ennek 82 százaléka sikeres), ez az adat a Unitednél csak 283 (75,3).

Mourinho úgy vélte, Mark Clattenburg játékvezető két tizenegyestől fosztotta meg csapatát. Pél­dául Bravo Wayne Rooney-val szembeni durva szabálytalansága nem csak a „Special One" idegeit borzolta fel, a Sky Sports két kommentátora, Thierry Henry és Graeme Sou­ness is úgy vélte: a kapust ki kellett volna állítani.

A Premier Ligában négy forduló után egyedül százszázalékos City edzője, Guardiola nem látta egyik szabálytalanságot sem, sőt, megdicsérte Bravo bemutatkozását. Az ellenfél magassági fölényére utalva azt mondta, „a második félidőben csak úgy lehetett volna féken tartani az ellenfelet, ha David Silva és Fernandinho létrára állt volna".

A portugál trénerrel szembeni „háborújának" statisztikáján tovább javító (8 győzelem, 5 döntetlen, 3 vereség) katalán edző méltatta ahogy szünet után az „égszínkékek" ellenálltak a United „taktikájának és légitámadásainak".

További eredmények: Swansea–Chelsea 2-2, Arsenal–Southampton 2-1, Liverpool–Leicester 4-1, Stoke–Tottenham 0-4.

Az élcsoport: 1. Manchester City 12 pont, 2. Chelsea 10, 3. Manchester United 9.

NOLBLOG
Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.