Üdvrivalgás lett a nyögvenyelésből – fölényesen nyert a magyar pólóválogatott

A szakemberek szerint a magyar válogatott legerősebb csoportellenfele a belgrádi Európa-bajnokság D csoportjában a görög csapat, amely ellen a nyitónapon kétgólos vezetés után 8:8-as eredményt ért el.
A hétfői meccs akár a kvartett első helyéről is dönthetett volna, ám a döntetlen után az volt a feladat, hogy a következő két ellenfelet, az egykor szebb napokat látott, de az utóbbi időben gyengén pólózó orosz, valamint a nem nagyon jegyzett török alakulatot minél nagyobb arányban kell legyőzni, hogy a végén Benedek Tibor szakvezető együttesének jobb legyen a gólkülönbsége.
Fotó: Darko Vojinovic / MTI/AP

Ehhez képest szerdán az orosz válogatott az ötödik percben már 3:0-ra vezetett. A magyarok mintha nem is lettek volna a medencében, játékuk még a január eleji győri nemzetközi tornán az olaszok és a spanyolok elleninél is haloványabb volt. Vámos a 7. percben szépített, de újabb orosz gól borzolta kedélyeket, így a negyed végén 4:1-re vezetett az ellenfél. A folytatásban már nem borult annyira a papírforma, így a nagyszünetben már csak egy gól volt a hátrány (4:5).

A harmadik játékrész hetedik percében vezetett először a Benedek-csapat, akkor Bátori bombázott a kapuba. Ezután helyre állt a világ rendje, s a végén már két gól volt az előny. Ide (7:5).

A záró negyedben már valóban pólózott a magyar válogatott, s ennek köszönhetően ünnepelhette a végül nagyarányú, 12:6-os győzelmet. Csak azt a kezdést tudnánk feledni...

A csoport másik mérkőzésén: Görögország–Törökország 21:6. Az állás két forduló után: 1. Görögország 4 pont, 2. Magyarország 4, 3. Oroszország 3., 4. Törökország 0.

Folytatás pénteken 9:30 órakor a török együttes ellen.

A női válogatott csütörtökön 15.15 órától a portugál csapat ellen játssza harmadik mérkőzését.

NOLBLOG
Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.