Trónfosztás: Tombolt a Hurrikán

Hatalmas csatában a Hurricanes legyőzte a Wolves csapatát az amerikai futball magyar döntőjében.

Faragó Richard sportriporter nyilatkozta pár éve, hogy számára nem kérdés, melyiket választaná, ha egy időben játszanák a labdarúgó Bajnokok Ligája-döntőt és a Super Bowlt. Természetesen az amerikaifutballt.

Ahhoz képest, hogy a sportág nem őshonos Magyarországon, meglepően sokan gondolkodnak így. Mintegy négyezer (a távirati iroda szerint ötezer) néző volt a BVSC Szőnyi úti pályáján, az amerikaifutball magyar bajnoki döntőjén. Pedig közben az El Classico, a Barcelona – Real Madrid rangadó ment a tévében (a Barca egyébként hazai pályán 2-1-re nyert a királyi riválisok ellen).

Tavaly is a Budapest Hurricanes és a Budapest Docler Wolves játszotta a döntőt, a Farkasok akkor simán nyertek. A semleges szurkolók persze abban reménykedtek, hogy a látványos játék mellett most izgalom is lesz a meccsen, és ebben nem kellett csalódniuk.

Óriás csata volt, a Hurrikánok néhány perccel a meccs vége előtt szerezték meg a vezetést - először a döntő folyamán, és többé nem adták ki kezükből. A végén 28-24 állt a nagy táblán a kihívó javára. Az ötszörös magyar bajnok Farkasok először vesztettek döntőt, míg a Hurrikánok először szerezték meg a bajnoki trófeát.

A döntő legértékesebb játékosának Bencsics Márkot, a Hurricans irányítóját választották.

Eredmény, HFL, döntő:

Budapest Hurricanes–Docler Wolves 28–24 (0–3, 14–14, 7–7, 7–0)

Touchdown!!! A Hurrikánok hatalmas mutatványokkal, az utolsó percekben szerezték meg a győzelmet, és első bajnoki címüket
Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.