Tottenham: Bale, mint a szél

Miután a Tottenham és az Internazionale hét gólig jutott a Bajnokok Ligája két héttel ezelőtti fordulójában - akkor a milánói együttes 4-3-ra nyert -, akár azt is remélhette az ember, hogy kedd este megint kap egy kis show-t... És kapott is, jóllehet - megint pompás játék mellett - ezúttal „csupán" négy gólt láthatott a nagyérdemű. Négyet, de milyet!

A végig jobban futballozó londoniak elsősorban Van der Vaart révén örülhettek, aki Modric finom kiugratását küldte a hálóba. Bő órányi játék után Crouch következett, illetve mondjuk inkább azt: legfőképpen Bale volt fantasztikus. A walesi védő addigra - megannyi trükkön kívül - már sokadszorra csinált bohócot az olaszok komplett jobb oldalából, s miután újfent gyorsvonati sebességgel robogott el a bal szélen, kiváló beadását a jól érkező Crouch már nem ronthatta el. S bár Eto‘o a bal alsó sarkot kilőve szépített, a záróakkord - már a jól bíráskodó Kassai Viktor hármas sípszavát leszámítva - a hazaiaké volt: Bale a 89. percben újfent iszonyatosat sprintelt, s ezúttal Pavljuscsenkót hozta kihagyhatatlan helyzetbe. E sikerrel (3-1) a Tottenham a címvédő Inter elé került az A csoportban, miközben a Twente a „nagyok" után eredt: Chadli és Luuk de Jong hajrábeli góljával győzött a Frings kiállítása miatt megfogyatkozott Bremen pályáján...

A B jelű kvartettben az eladdig hibátlan Lyon kikapott a már 4-0-ra is vezető Benficától (4-3), így a lisszaboniak fölzárkóztak a Hapoel Tel-Aviv pályáján döntetlent (0-0) elérő Schalke mögé.

A C elnevezésű kvartettben a Manchester United a fordulás után érte el góljait a Bursaspor vendégeként (3-0-ra nyert), a Valencia pedig a duplázó Soldado segítségével kulcsmeccsen múlta felül a Rangerst (3-0).

A D csoportban a Messi révén eredményes Barcelona és az FC Köbenhavn „nyugodtan" ikszelhetett (1-1), mivel a Rubin Kazany - két órával korábban - ugyancsak döntetlenre jutott a Panathinaikosszal (0-0).

Bajnokok Ligája

csoportmérkőzések, negyedik forduló

A csoport: Tottenham-Internazionale 3-1, Werder Bremen-Twente 0-2. Az állás: 1. Tottenham 7 pont (12-8), 2. Inter 7 (11-8), 3. Twente 5, 4. Bremen 2.

 

 

B csoport: Hapoel Tel-Aviv-Schalke 0-0, Benfica-Lyon 4-3. Az állás: 1. Lyon 9, 2. Schalke 7, 3. Benfica 6, 4. Hapoel 1.

C csoport: Bursaspor-Manchester United 0-3, Valencia-Glasgow Rangers 3-0. Az állás: 1. Manchester 10, 2. Valencia 7, 3. Rangers 5, 4. Bursaspor 0.

D csoport: Rubin Kazany-Panathinaikosz 0-0, FC Köbenhavn-Barcelona 1-1. Az állás: 1. Barcelona 8, 2. Köbenhavn 7, 3. Kazany 3, 4. Panathinaikosz 2.

 

 

Tottenham Hotspur's Roman Pavlyuchenko (R) scores a goal against Inter Milan during their Champions League soccer match at White Hart Lane in London November 2, 2010.
Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.