Tokió rendezheti a 2020-as olimpiát

Tokió rendezi a 2020-as nyári olimpiát - döntött 125. ülésén a Nemzetközi Olimpiai Bizottság szombaton, Buenos Airesben. A japán főváros 1964 után rendezhet újra nyári játékokat.

A három pályázó közül a szavazás első körében is Tokió végzett az élen, Isztambul és Madrid azonos szavazattal zárt, közöttük újraszavazással döntöttek a NOB tagjai.

Már az első fordulóban is a japán főváros kapta a legtöbb szavazatot, ám az abszolút többséget nem szerezte meg. Madrid és Isztambul ugyanúgy zárt, így közbeiktattak még egy szavazást, ekkor a török város 49:45 arányban bizonyult jobbnak, a spanyol főváros kiesett.

A második körös szavazás után a kongresszuson leköszönő NOB-elnök, Jacques Rogge először megköszönte a pályázóknak a színvonalas prezentációkat és terveket, majd egy borítékból kihúzva a rendező nevét bejelentette: a 2020-as nyári olimpiai játékoknak Tokió adhat otthont!

Tokiói látkép a Fujival
Japan's Mt Fuji, covered with snow, is seen through Shinjuku skyscrapers in Tokyo January 8, 2006. The recovery of Japan's economy has been helped by a strong recovery in exports and a rise in corporate profits that has filtered through to lower unemployment rates and raise incomes. The recovery has bolstered confidence in the stock market, where the Nikkei share average surged 40 percent in 2005. REUTERS/Kimimasa Mayama
Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.