Tímea nyert, Tímea vesztett

Elfújta a szél Babos Tímea reményeit: a 25. helyen kiemelt prágai Barbora Zahlavova-Strychova jobban alkalmazkodott a szeszélyes melbourne-i időjáráshoz, ráadásul pontosabban és erősebben adogatott, így 6:4, 6:4-re győzött a WTA-rangsor 92. helyén jegyzett soproni vetélytársa ellen.

Az egyéni versenyben ez az alig több mint másfél óra jutott a magyar tenisz egyedüli képviselőjének a Grand Slam-viadal főtábláján; párosban azonban még próbálkozhat a huszonegy esztendős –február 4. és 7. között a Fed Kupa budapesti selejtezőjében szereplő – játékos. A francia Kristina Mladenovic oldalán – tizedik kiemeltként – a Bojana Jovanovszki, Katarzyna Piter szerb, lengyel kettős ellen kezd Ausztráliában, vegyes párosban pedig ismét az amerikai Eric Butorac oldalán lép pályára (e szám sorsolását később tartják).

Ami a női egyest illeti, az ötödik kontinensen immár teljes a legjobb 64 mezőnye. A sztárok közül kedden az amerikai Williams nővérek, Serena és Venus, a lengyel Agnieszka Radwanska, a cseh Petra Kvitova, a dán Caroline Wozniacki egyaránt sima győzelemmel lépett tovább, miként a kétszeres Australian Open-bajnok, de most nem kiemelt fehérorosz Viktorija Azarenka is teljesítette a kötelező gyakorlatot.

Ő a győztes Tímea
Ő a győztes Tímea
Vincent Thian / MTI/AP

Folytatódott viszont a németek és szerbek mélyrepülése, hiszen Angelique Kerber (9.) után Andrea Petkovic (13.) ugyancsak elbukott a rajtnál, miként Ana Ivanovics (5.) kiesését követően a másik volt világelső, Jelena Jankovics (15.) is csatlakozott a belgrádiak vert seregéhez. Ez utóbbi eredmény azt is jelenti, hogy mégsem zárult magyar siker nélkül a nap, hiszen J. J. legyőzője a svájci színekben teniszező Bacsinszky Tímea volt (6:1, 6:4).

Az uraknál a kiemeltek közül az olasz Fognini (16.), az ukrán Dolgopolov (21.) és a francia Benneteau (25.) idő előtti búcsúja meglepetés. Majdnem elcsúszott a gálának szánt bemutatkozáskor Gael Monfils (17.) is, ám a sportág nagy mulattatója kétjátszmás hátrányból talpra tudott állni, s a francia házi meccsen végül 6:7, 3:6, 6:4, 6:1, 6:1-re nyert a világrangsorban éppen száz hellyel mögötte álló Lucas Pouille ellen. A címvédő svájci Stanislas Wawrinka (4.), a világelső szerb Novak Djokovics, valamint a US Open-döntős japán Kei Nisikori (5.) jóval kevesebb időt töltött a pályán, és már készülhet a csütörtöki újabb fellépésre.

Miként egy „öregúr” is, a néhány héten belül harmincnégy esztendős volt világelső Lleyton Hewitt. Az ausztrál teniszező tizenkilencre akar lapot húzni: noha a US Openen (2001) és Wimbledonban (2002) már volt bajnok, hazai földön eddigi tizennyolc próbálkozása során „csak” egy finalista szereplés a legjobb eredménye (2005). Most ismét nekigyürkőzött a csúcstámadásnak, és a kínai Zhang Ze elleni 6:3, 1:6, 6:0, 6:4 jelzi: ma is elnyűhetetlen. A legjobb 32 közé jutásért a Benneteau ellen nyertes Benjamin Becker következik; nem öregfiúkmeccsről lesz szó, hiszen ez a B. B. csak névrokona a korábbi sokszoros Grand Slam-győztes, honfitárs Borisnak.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.