Terrortámadással fenyegették meg a magyar olimpiai csapatot

A fenyegető üzenet a Magyar Olimpiai Bizottság nemzetközi e-mail címére érkezett – tájékoztatott Borkai Zsolt, a MOB elnöke. Kiderült: nem tekinthető valósnak a veszély.

Az angol és orosz nyelven érkezett üzenettel arra akarják rábírni a sportolókat és a delegációt, hogy ne vegyenek részt a Szocsiban megrendezendő téli olimpián – mondta el az elnök. Borkai szerint azzal fenyegetik a magyar delegáció tagjait, hogy ha elmennek a sporteseményre, akkor már a megnyitó előtt támadás éri őket.

Hasonló tartalmú üzenetet kaptak más tagországok olimpiai bizottságai is.

– Természetesen azonnal felvettük a kapcsolatot az olimpia szervezésében, lebonyolításában és a biztonság megteremtésében, megőrzésében illetékes nemzetközi szervezetekkel, s rögtön tájékoztattuk a terrorelhárítókat is – közölte Borkai Zsolt.

Tudomása szerint komoly biztonsági erők gondoskodnak majd arról, hogy sem az olimpiai faluban, sem a versenyeken, sem más alkalommal ne érhesse bántódás a sportolókat, a kísérőket és a közönséget.

Az olimpiai eszméhez méltatlan fenyegetések nyilvánvalóan nem ijesztik el a sportolókat attól, hogy részt vegyenek az olimpián, hangsúlyozta a MOB elnöke.

Nagy Zsigmond, a Magyar Olimpiai Bizottság nemzetközi igazgatója az MTI-nek azt mondta, a MOB e-mail címére érkezett fenyegető üzenetet a Nemzetközi Olimpiai Bizottságnál és a szocsi szervezőbizottságnál is elemezték. "A NOB és a szocsi szervezőbizottság is hivatalosan jelezte a levél elemzését követően, hogy a fenyegetés nem valós, és az a személy, aki küldte, mindenféle üzeneteket küldözgetett az olimpiai család sok tagjának" – fogalmazott Nagy Zsigmond, a Szocsiba utazó magyar csapat vezetője.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.