Te drága ellenfél!

Európa legtehetősebb csapatának nevezte Nagy László a Veszprém férfi -kézilabdaegyüttesének soros BL-riválisát. Az átlövő szerint majdnem a legrosszabb forgatókönyv érvényesült a sorozat negyeddöntőjének bécsi sorsolásán.

Abalo is Veszprémbe jön
Abalo is Veszprémbe jön
Miguel Medina / AFP

Az osztrák fővárosban elkészített párosítás szerint a bakonyiak a Paris-Saint-Germain garnitúrájával találkoznak a Final Fourba jutásért, s a franciák nemzetközi alakulatáról tudni kell: amióta a klub katari tulajdonba került, sztárjátékosok sora érkezett a gárdához.

A PSG-ben véd a spanyol válogatott kapusa, Sierra, ott szórja a gólokat a világ legmagasabbra ugró jobbszélsője, Abalo, valamint a szintén francia bombázó, Narcisse, a keretet díszíti a dán átlövő, Mikkel Hansen, a horvát beállós Vori, s akkor az izlandi Hallgrimssonról meg a spanyol Garcia Robledóról még szó sem esett. (A társulat magyar légiósáról, Császár Gáborról viszont tényleg nem sok szó esik a Szajna partján, tekintve, hogy csupán elvétve jut lehetőséghez a csillagok mellett.)

A vetélytárs egyébként – a Barcelona mögött és a két szkopjei különítmény, a Vardar és a Metalurg előtt –a második helyen végzett a BL csoportkörének legerősebb hatosában, amelyből mind a négy továbbjutó beverekedte magát a nyolc közé is. A következő szakaszban a franciák a szlovén Velenje ellen kettős győzelemmel harcolták ki a negyeddöntős szereplés lehetőségét.

Amúgy Nagy szerint csak a német Löwen csapatával járt volna rosszabbul a nem különben ütős keretet fölmutató Veszprém, amelynek játékosai és vezetői a peches gömbhúzás dacára fogadkoznak: az idén – történetük során először – eljutnak a kölni négyes döntőbe.

A negyeddöntő párosítása: PSG (francia)–Veszprém, Löwen (német)–Barcelona (spanyol), Metalurg Szkopje (macedón)–Kiel (német), Flensburg (német)–Vardar Szkopje (macedón).

Az első mérkőzéseket április 16. és 20. között, a visszavágókat április 23. és 27. között játsszák.

Férfi EHF Kupa. A negyeddöntő párosítása: Sporting (portugál)–Szeged, Constanta (román)–Lugi (svéd), Nantes–Montpellier (mindkettő francia). Az első mérkőzéseket április 19–20-án rendezik, a visszavágók időpontja: április 26–27.

A Füchse Berlin – a Final Four házigazdájaként – automatikusan a négyes döntő résztvevője.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.