Tamás csillogott, Balázs kispadozott

Két magyar idegenlégiós is várta a cseh élvonalbeli labdarúgó-bajnokság elmúlt hét végi tavaszi nyitányát.
Közülük Tamás Krisztián bemutatkozása sikerült, aki az AC Milan tagjaként az olasz másodosztályú Varéséből egyelőre kölcsönjátékosként érkezett a prágai Sláviához. A patinás fővárosi együttes Liberecben győzött (3-1), a magyar utánpótlás-válogatottat pedig a Tyden cseh hetilap „magyar Gareth Bale"-nek keresztelte el. Elégedetten nyilatkozott a magyar idegenlégiós teljesítményéről a piros-fehérek mestere, Miroslav Baránek is: – Krisztián mindössze másfél előkészületi mérkőzésen lépett nálunk pályára, mégis kiválóan alkalmazkodott játékstílusunkhoz, végig a legjobbjaink közé tartozott. Tavasszal és később is még sokat hallunk róla – nyilatkozta lapunknak a Debrecen egykori (2006-2007) vezetőedzője.

Megjárta a cívisvárost Zdenek Scasny is (2011), aki a Teplice szakvezetőjeként két éve a magyar élvonalból szerződtette Salamit és Litsingit, január végén pedig Balázs Benjamint hívta Teplicébe a Vitória Guimaraes B csapatából. Az ugyancsak magyar utánpótlás-válogatott ígéretesen játszott a felkészülési mérkőzéseken, balszerencséjére azonban öt nappal a tavaszi rajt előtt a cseh mester összezördült a klubtulajdonossal, és azonnal vette a kalapját. Helyére Petr Rada érkezett. Ő viszont a volt kaposvári támadó fedezetet a szombati hazai győztes bajnokin (Ostrava ellen 1-0) végig a kispadon hagyta.

– Eljön Balázs ideje is – válaszolta érdeklődésemre szűkszavúan az egykori csehszlovák labdarúgó válogatott. – Talán már szombaton bizonyíthatok az új edzőnek, amikor éppen Prágában, Tamás Krisztiánék ellen játszunk – reménykedett a magyar idegenlégiós. – Nálunk befürödnek a fürdővárosiak, előttünk pedig az újabb győzelmünknek köszönhetően már nem a kiesés rémképe lebeg majd, hanem megcélozzuk a nemzetközi szereplésre jogosító negyedik helyet, amelytől jelenleg már csak három pont választ el – közölte magabiztosan Tamás Krisztián.

NOLBLOG
Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.