Talmácsi pontjai és egy oltári bukás

Talmácsi Gábor tizenharmadik lett lett, ezzel három pontot szerzett MotoGP-ben, a gyorsaságimotoros-világbajnokság vasárnapi Ausztrál Nagydíján.

 A magyar versenyző a tizenhatodik rajtkockából vágott neki a viadalnak, jól kapta el a rajtot, a 11. helyre ugrott előre, majd egy darabig a 12. pozícióban motorozott, végül egy kissé "kiszélesített" kanyar miatt eggyel hátrébb csúszott.

"Végre versenyben voltam, akadtak előzéseim, csatáznom kellett - idézte Talmácsi értékelését a csapata. - Az egyik kanyarban elváltottam magam, épp hogy nem mentem le a pályáról. Nagy előrelépésnek érzem a mai versenyt, úgy gondolom, hogy a következő nagydíjon, Sepangban még jobb eredményre lehetünk képesek."

A 250-es kategóriában Németh Balázs 16., Tóth Imre pedig 18. lett a Phillip Island-i 4,445 kilométeres betoncsíkon. A negyedliteresek futamát az olasz Roberto Locatelli bukása miatt hat körrel a vége előtt leintették.

 "A rajtom egész jól sikerült, próbáltam elmenni az előttem haladó bollyal, ami egy ideig sikerült is, de aztán leszakadtam, és a mögöttem haladók is beértek - összegzett alakulata közleménye alapján Németh. - Kicsit csalódott vagyok, hogy nem jött össze a pontszerzés, ezért Malajziában már az első edzésen megpróbálok rátapadni a mezőny első felére."

A 125 kcm-es kategóriában a spanyol Julian Simon győzött, ezzel meg is nyerte a vb-sorozatot, míg a 250-eseknél az olasz Marco Simoncellit, MotoGP-ben pedig az ausztrál Casey Stonert intették le elsőként.

Eredmények. MotoGP: 1. Casey Stoner (ausztrál, Ducati), 2. Valentino Rossi (olasz, Yamaha), 3. Dani Pedrosa (spanyol, Honda), ...13. Talmácsi Gábor (Honda). A pontverseny állása: 1. Rossi 270 pont, 2. Jorge Lorenzo (spanyol, Yamaha) 232, 3. Stoner 195, ... 17. Talmácsi 17.

250 kcm: 1. Marco Simoncelli (olasz, Gilera), 2. Hector Barbera (spanyol, Aprilia), 3. Raffaele de Rosa (olasz, Honda), ...16. Németh Balázs (Aprilia), ...18. Tóth Imre (Aprilia). A pontverseny állása: 1. Aojama Hirosi (japán, Honda) 227 pont, 2. Simoncelli 215, 3. Alvaro Bautista (spanyol, Aprilia) 198, ...16. Talmácsi 28, ...22. Tóth Imre 12, ...25. Németh Balázs 3.

125 kcm: 1. Julian Simon (spanyol, Aprilia), 2. Bradley Smith (brit, Aprilia), 3. Sandro Cortese (német, Derbi). A pontverseny állása:  1. (már világbajnok) Simon 239 pont, 2.   Smith 183,5, 3. Nicolas Terol (spanyol, Aprilia) 162,5.

Következő futam: Malajziai Nagydíj, Szepang, október 25.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.