Talmácsi egy kategóriával lejjebb folytatja

A gyorsaságimotoros-világbajnokságon az idén a MotoGP-ben szereplő Talmácsi Gábor jövőre a 250 kcm-et felváltó Moto 2 kategóriában folytatja a versenyzést.

Stefano Favaro, a 2007-ben a nyolcadliteresek között világbajnok magyar pilóta menedzsere a távirati irodának elmondta: olyan csapatot keresnek Talmácsinak, amelynél ismét gyári pilóta lehet.

Ezt a 2007-ben a nyolcadliteresek között világbajnok magyar pilóta menedzsere mondta pénteken az MTI-nek.

"Technikai részletekben nem tudtunk megegyezni Gábor jelenlegi csapatával, a Honda Scottal - indokolt Stefano Favaro. - Többek  között azt kértük, hogy jövőre biztosítsanak a számára egy kizárólag vele foglalkozó mérnököt, ám a Honda Scot a gazdasági válságra hivatkozva továbbra is négy pilótát kiszolgáló technikust tudna a rendelkezésünkre bocsátani."

Favaro elmondta, hogy a csapat a tesztelési lehetőségek bővítésében sem tudott megfelelő segítséget ígérni.

"Olyan csapatot keresünk Gábor számára, amelynél ismét gyári pilóta lehet, hiszen korábban így kiemelkedő sikereket ért el" -  tette hozzá. 

Az MTI úgy tudja, hogy a 28 esztendős magyar versenyző Apriliával folytatja pályafutását. Talmácsi 2007-ben világbajnoki  címet, 2008-ban pedig bronzérmet nyert a 125 kcm-es kategóriában gyári Apriliával, 2005-ben pedig egy KTM nyergében lett szintén bronzérmes a gyorsaságimotoros-világbajnokságon.

A Moto2-a mostani 250-es kategóriát váltja fel. 39 versenyző indulhat benne négyütemű, 600 köbcentis Honda blokkokkal, de egyedi vázakkal. Az egységes blokkoktól azt várják, hogy kiegyensúlyozottabb lesz a verseny és sokkal többet fog érni a versenyző tudása. Lóerőben és sebességben ez a kategória közelebb lesz a Moto GP-hez, mint a 250-hez.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.