Talmácsi csak a tévéből nézheti az idei vb-t

Eldőlt, hogy Talmácsi Gábor nem indul az idei gyorsaságimotoros-világbajnokságon.

"Az elmúlt időszak nehézségei túlságosan sokat kivettek belőlem mentálisan és lelkileg egyaránt, és bár fizikailag folyamatosan készültem, mégsem érzem magam készen az idei vb-re" - áll a magyar versenyző MTI-hez eljuttatott hétfői közleményében.

2007. – Talmácsi Gábor a MotoGP valenciai nagydíján 2. helyen fut be Hector Faubel mögött. Ezzel az eredménnyel Talmácsi lett az első magyar motoros világbajnok. Talmácsi Gábornak az elsők között édesanyja gratulált, november 4-én
2007. november 4. – Talmácsi Gábor a MotoGP valenciai nagydíján 2. helyen fut be Hector Faubel mögött. Ezzel az eredménnyel Talmácsi lett az első magyar motoros világbajnok. Talmácsi Gábornak az elsők között édesanyja gratulált Népszabadság – Kurucz Árpád

A 29 éves Talmácsi 2007-ben világbajnoki címet szerzett a 125 kcm-es géposztályban, tavaly pedig a Moto2-ben hatodik lett a Speed Up csapattal. A világszerte jól ismert spanyol filmszínész, Antonio Banderas érdekeltségébe tartozó Jack and Jones istállóval november közepén állapodott meg a közös munkáról, egy héttel azután, hogy bejelentette szakítását menedzserével, Stefano Favaróval. A csapat december elsején azonban közölte, hogy visszalép a 2011-es vb-sorozattól.

"Motorversenyző vagyok, akinek az élete a versenyzés, de ahogy korábban már mondtam, nem mindenáron. Nagyon kemény időszakon vagyok túl. Hosszú tárgyalásokat folytattam a G22 csapattal, amely a lehetőségeihez mérten tényleg mindenben próbált segíteni" - tette hozzá Talmácsi, aki több ajánlatot is kapott, ám ezekben - ahogyan a közlemény fogalmaz - "elsősorban az anyagi feltételek domináltak".

"Nehéz volt meghoznom ezt a döntést, de figyelembe vettem azt, hogy nemcsak magamért és a versenytársaimért vagyok felelős a pályán, hanem a szponzoraimért, a szurkolóimért, és csapatomért is" - áll Talmácsi nyilatkozatában.

A 18 futamos világbajnokság március 20-án rajtol Katarban.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.