Talmácsi újabb kudarca: katasztrofális a helyzet

Talmácsi Gábor vasárnap a 18. helyen végzett a Moto2 géposztályban, a gyorsaságimotoros-világbajnokság Ausztrál Nagydíján.

A viadal honlapja szerint a versenyt a San Marinó-i Alex de Angelis nyerte, csaknem 43 másodperces előnnyel a magyar motoros előtt. A második helyet a brit Scott Redding szerezte meg, a harmadikat pedig az olasz Andrea Iannone.

"Katasztrofális a helyzet - nyilakozta Talmácsi Gábor. - Az aragoni dobogó után gondolni sem mertem volna, hogy ilyen folytatás vár ránk, azóta egyszerűen bármit változtattunk a motoron, nem lett jobb. Folyamatosan azon agyalok, hogy vajon mi lehet a gond a géppel, mert hogy valami komoly gond van, az biztos. Eddig bármilyen is volt a beállítás, képes voltam hozzátenni a tudásomat, tapasztalatomat, és bejöttem az első 10-be. A versenyt követően felvetődött, hogy miután elestem a boxutcában, a váz nem került kicserélésre, mert a mérnökeim úgy ítélték meg, hogy nem sérült meg annyira, hogy szükség lenne erre a lépésre. Én viszont nem tudok már másra gondolni, mint hogy innen eredhet minden problémánk forrása, így a következő versenyre kértük a vázcserét is. Bármi legyen is még a két hátralévő versenyen, én nem adom fel, és hiszek abban, hogy lesz megoldás."

Az úgynevezett királykategóriában, a legerősebb gépeket felvonultató MotoGP-ben sorozatban negyedszer lett első a Phillip Island-i Grand Prix-versenyen a hazaiak kedvence, Casey Stoner, aki egy nappal korábban ünnepelte 25. születésnapját. Az ausztrál mögött másodikként ért célba a 27 körös viadalon a géposztályban a vb-címet már korábban kiharcolt spanyol Jorge Lorenzo.

A legkisebbeknél, a 125 köbcentis gépekkel versenyzők mezőnyében Marc Márquez a 23 körös nagydíjon szezonbeli 9. győzelmét aratta, s 12 pontos előnyre tett szert a világbajnoki pontversenyben a spanyol Nicolás Terollal szemben.

Eredmények:

Moto2: 1. Alex de Angelis (San Marinó-i, Motobi) 39:51.102 p, 2. Scott Redding (brit, Suter) 2.172 másodperc hátrány, 3. Andrea Iannone (olasz, Speed Up) 12.974 mp h.... 18. Talmácsi Gábor (Speed Up) 42.933 mp h.

A vb-pontversenyben 15 futam után (még 2 van hátra): 1. Toni Elías (spanyol, Moriwaki) 271 pont - már világbajnok, 2. Julián Simón (spanyol, Suter) 181, 3. Iannone 179, ...7. Talmácsi Gábor 95

Következik: Portugál Nagydíj, október 31., Estoril

Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.