Talma negyedik

Talmácsi Gábor, a Balaton Racing Team versenyzője a 4. helyen végzett a 250 kcm-esek között a Japán Nagydíjon, a gyorsaságimotoros-világbajnokság második futamán, vasárnap.

A győzelmet a spanyol Alvaro Bautista (Aprilia) szerezte meg a japán Aojama Hirosi (Honda) és az olasz Mattia Pasini (Aprilia) előtt. A géposztály másik magyarját, Tóth Imrét (Team Tóth Aprilia) a 13. helyen intették le.

A Motegiben korábban kétszer is dobogós magyar remekült rajtolt el a 7. helyről, s az első kanyarból harmadikként jött ki, bár kicsit meglökték a startot követő tumultusban. A 125 kcm-esek között 2007-ben világbajnok, 2005-ben és 2008-ban pedig bronzérmes Talmácsi nagyszerűen tartotta magát, a folytatásban feljött Aojama mögé másodiknak, sőt a vezetést is átvette, de élpozíciója tiszavirágéletűnek bizonyult, mert a házigazdák képviselője és a világbajnoki címvédő olasz Marco Simoncelli is elébe került.

Ők ketten el is húztak a mezőnytől, illetve a spanyolok klasszis versenyzője, Alvaro Bautista is gyorsabbnak bizonyult, Talmácsi azonban a közvetlen üldözőboly tagja maradt. 14 körrel a vége előtt Simoncelli hibázott, kerékcserére kényszerült, így Talmácsi az ötödikről "visszalépett" negyediknek, s bár hiába próbálta beérni az őt közben megelőző Pasinit, dobogóközeli helyezése is remek teljesítmény, ami 15 világbajnoki pontot jelent számára. Ezzel a világbajnoki pontversenyben feljött az ötödik helyre.

Az elöl viaskodók csatáját Bautista nyerte, aki 6 körrel a vége előtt vágott Aojama elé, s érkezett a célba elsőként.

Tóth Imre - aki a vasárnap reggeli, eső kísérte szabadedzést megnyerte - a 20. rajthelyről nekivágva a 23 körös viadalnak az elején csak egy pozíciót tudott javítani. Később azonban - a bukások következtében is - sikerült jóval előbbre lépnie, s végül a 13. lett, amiért 3 vb-pont dukál neki.

A japán AOJAMA Hirosi, a Honda-csapat tagja (4) vezeti a bolyt, mögötte a magyar TALMÁCSI Gábor, a Balaton Racing Team versenyzõje (28) halad a motoros gyorsasági világbajnokság Japán Nagydíjának  futamán a Tokiótól északra lévõ Motegi körpályán 2009
A japán AOJAMA Hirosi, a Honda-csapat tagja (4) vezeti a bolyt, mögötte a magyar TALMÁCSI Gábor, a Balaton Racing Team versenyzõje (28) halad a motoros gyorsasági világbajnokság Japán Nagydíjának futamán a Tokiótól északra lévõ Motegi körpályán 2009
Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.