Tagadja a doppingvádat a Kreml

Putyin szóvivője szerint nincs arra bizonyíték, hogy Oroszország állami szinten doppingoltatták volna a versenyzőket, vagy hogy az orosz titkosszolgálat beépült volna a doppinglaborokba és megfélemlítette volna a dolgozókat.

Nincs arra bizonyíték, hogy állami szinten támogatták volna az orosz sportolók doppingolását - nyilatkozta Vlagyimir Putyin orosz kormányfő szóvivője - hangzott el az RTL Klub Híradójában. Szerintük az sem igaz, hogy az orosz sportügyi miniszter személyesen vett volna részt az atlétikai versenyeken zsinórban győztes orosz sportolók doppingügyeinek az eltussolásában, vagy hogy az orosz belbiztonsági szolgálat, az FSZB beépült volna az orosz droglaborokba. 

Az orosz nyilatkozók szerint a most kirobbant doppingbotrány nyugati nyomásgyakorlás Szíria és a Krím miatt. "Nincs semmilyen bizonyítékuk, mégis nagy hatást érhetnek el vele" - háborgott Vitalij Mutko orosz sportminiszter a kamerák előtt.

A nemzetközi atlétikai szövetség elnöke, Sebastian Coe ellenben hétvégéig adott határidőt az oroszoknak, hogy válaszoljanak a szövetség kérdéseire. 

NOLBLOG
Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.