Szuperdöntő Budapesten: kő kövön nem marad

Faragó Richard szerint a sportág hazai történetében még egyetlen meccset sem előzött meg ekkora várakozás. Tóth László, a szövetség elnöke is hatalmas csatára számít, arra, hogy a döntőben – átvitt értelemben persze – kő kövön nem marad.

A 2010-es bajnokság döntője. Kattintson, galéria nyílik!

Az idehaza egyeduralkodó Budapest Wolves magyar csapattól még sosem szenvedett vereséget. Egészen a közelmúltig. A „farkasok” pár hete kikaptak attól a Budapest Hurricanestől, amellyel most a bajnoki döntőben találkoznak újra.

Ha valaki esetleg még nem találta ki: amerikai futballról van szó. A „szuper döntőként” beharangozott VII. Hungarian Bowlt október 22-én, hétfőn kora délután rendezik a VIII. kerületi Sport utcában, a BKV Előre stadionjában.

A 2010-es döntőben például a Wolves 58:0-ra lemosta a pályáról a Nyíregyháza Tigers együttesét. Hasonló különbség most nem fordulhat elő, mindenki hatalmas csatát vár.

Megy a fogadkozás. Magától értetődik, hogy a Hurricanes a bravúr megismétlésére készül. A Wolves tudta, hogy valamikor szükségszerűen bekövetkezik az első vereség: a „farkasok” a döntőben szeretnének visszavágni.

A sporttévé stúdiójából Faragó Richard kiköltözik a pálya mellé, és a helyszínen fogja közvetíteni a meccset. A sportág történetében szerinte még egyetlen mérkőzést sem előzött meg ekkora várakozás.

Érdekesség, hogy az Egyesült Államokból sugárzott NFL-meccsek tévés szakkommentátorai közül Kovács Sándor a Wolves segédedzőjeként, Bencsics Márk a Hurricanes irányítójaként készül a meccsre. „Rajtuk is azt tapasztaltam az elmúlt hetekben, hogy rendkívül izgatottak” – enged bepillantást a kulisszák mögé Faragó Richard.

Döntő lehet – teszi hozzá a riporter –, ki tudja megőrizni a higgadtságát ebben a felfokozott hangulatban, mert valószínű, hogy szoros eredmény születik. A korábbi finálék előtt szinte biztosra vehettük a Wolves győzelmét, most azonban – hangsúlyozza Faragó Richard – kétesélyes a küzdelem, és ez remélhetőleg sok nézőt csábít ki a stadionba.

Külön pikantériát ad a meccsnek, hogy a 2009-ben létrehozott Hurricanes alapításában Wolvestól távozó szakemberek és junior játékosok is részt vettek – hívja fel a figyelmet Tóth László, a MAFSZ (Magyar Amerikai Football Szövetség) elnöke. Szerinte sem lehet kétséges, hogy óriási meccset láthatnak majd a nézők.

Magyarországon ilyen még nem volt. Először rendeznek úgy döntőt – mondja Tóth László –, hogy teljes mértékig kiegyenlítettek az esélyek, kiszámíthatatlan, ki nyeri a bajnokságot. Bármi megtörténhet. Ami viszont biztos: sportszerű, de rendkívül kemény és izgalmas mérkőzés lesz.

A szövetség elnöke úgy érzi, nem kockáztat sokat, ha előre garanciát vállal arra, hogy a szuperdöntőben – képletesen szólva – „kő kövön nem fog maradni”.

A hatodik magyar bajnoki döntőn: a budapesti farkasok a nyíregyházi tigrisek ellen
Amerikai Futball, Budapest, Rugby,
Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.