SZOMBATI FRISS: Peru bronzérmes a Copán

23.00 - Peru négyese harmadik helyet ért

Peru Paolo Guerrero mesterhármasának is köszönhetően 4-1-re legyőzte Venezuelát és megszerezte a bronzérmet a Copa Americán, szombaton. Peru–Venezuela 4-1 (gól: Chiroque 41., Guerrero 64., Juan Arango 79., Guerrero 89., 92.).

22.20 - Négyet lőtt a Honvéd idegenben

A labdarúgó NB I második fordulójában, szombaton: Vasas–Pécs 1-2 (gól: Gáspár 51. perc, ill., Horváth 49., Nagy 71.), Pápa–Vasas 2-0 (Marics 47., 77.), Haladás–Honvéd 2-4 (Tóth 25., Kenesei 51., ill. Danilo 16., 37., Novák 64., Lovric 74. Kiállítva: Horváth 87.), Győr–Újpest 1-0 (Pilibaitis 53.).

21.20 - Evans közel a Tour-győzelemhez

A német Tony Martin nyerte a Tour de France idei kiírásának utolsó előtti etapját Grenoble-ben; a szakasz mégis Cadel Evans sikeréről szólt: az ausztrál kerékpáros a második helyen végzett, 2:31 perccel megelőzve az összetettben addig vezető luxemburgi Andy Schlecket (aki a 17. lett). Evans így átvezette a vezetést (1:34 perc a fórja), és a sárga trikó megtartásához csak a célba kell érkeznie a vasárnapi zárófutamon, Párizsban.

20.50 - Bin Hammam kizárva

A Nemzetközi Labdarúgó Szövetség etikai bizottsága örökre eltiltotta a FIFA-ban betöltött bármilyen poszttól a katari Mohamed Bin Hammamot, a sportág ázsiai szövetségének volt elnökét. A sportdiplomatát még a májusi tisztújítás előtt vádolták vesztegetéssel; Bin Hammam jelezte: fellebbez a határozat ellen.

15.15 - Webber nyerte az időmérőt

A Red Bullal versenyző ausztrál Mark Webber nyerte (1:30,079 perc) a Forma-1-es Német Nagydíj szombati időmérő edzését a Nürburgringen; a második helyen a McLarent vezető angol Lewis Hamilton végzett (+0,055 mp), Webber csapattársa, a német Sebastian Vettel (+0,137) pedig a harmadik rajtkockából indulhat a vasárnapi versenyen.

14.08 - Döntetlen az USA ellen

A sakkcsapatok ningpói világbajnokságán a magyar válogatott 2:2-t játszott az Egyesült Államok együttesével a hatodik fordulóban; Almási Zoltán legyőzte Jurij Shulmant, Polgár Judit kikapott Jasszer Sheirawantól, míg Balogh Csaba és Lékó Péter remizett Robert Hess-szel illetve Gata Kamskyval.

11.50 - A női futball-vb számokban

50,6 millió eurós bevétel, 7,6 milliós profit, 782 ezer eladott belépő: ez a mérlege a múlt vasárnap befejeződött németországi női labdarúgó világbajnokságnak – közölte a torna szervezőbizottsága.

10.45 - Alsóházban

Sima vereséget szenvedett a magyar női vízilabda-válogatott a Sanghajban zajló világbajnokságon: Merész András csapata az ausztrál együttestől kapott ki 10:9-re, ám mindössze az utolsó percben faragott háromgólos hátrányából. A nők így nem jutottak a negyeddöntőbe, és hétfőn a Spanyolország–Kína összecsapás vesztesével játszanak helyosztó mérkőzést – immár az alsó ágon.

9.50 - Gercsák bronzérme

Gercsák Csaba a harmadik helyen végzett a hosszútávúszók 25 kilométeres számában, a Sanghajban zajló uszodai sportágak világbajnokságán. A szombati versenyen a győztes a bolgár Petar Sztojcsev lett (5:10,39,8 óra), a második az orosz Vlagyimir Djacsin; Gercsák 2,5 másodperccel maradt le az ezüstéremről.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.