Szólóban csehül

Egyetlen olyan teniszezője van a Halhatatlanok Csarnokának, aki napjainkban is aktív játékos: az ezredforduló időszakának egyeduralkodója, a 2007-es visszavonulása után tavalyelőtt visszatérő Martina Hingis. A harmincöt esztendős „Swiss Miss” napjainkban kizárólag párosban szerepel, s ritkán adja alább a tornagyőzelemnél.

Szingapúrba, a női vb-re is világelsőként érkezett indiai társa, Sania Mirza oldalán, és esélyeshez méltó 6:4, 6:2-velmutatkozott be a Kops-Jones, Spears amerikai kettős ellen. Babos Tímea és francia társa, Kristina Mladenovic a lelátóról figyelte a meccset, hiszen szerdán az amerikaiak, a csoportkör zárófordulójában pedig Hingisék ellen próbálják majd feledtetni a Hlavackova, Hradecka cseh egység elleni rajtvereségüket.

Ami a cseheket illeti, az egyesben nem hasítanak ilyen jól. Hétfőn a 2011-es világbajnok Petra Kvitovát a német Angelique Kerber múlta felül (6:2, 7:6), míg Lucie Safarovát a spanyol Garbine Muguruza győzte le (6:3, 7:6). Kerber idei 53. győztes partiját jegyezte, s e tekintetben felzárkózott a vb-ről sérülés miatt hiányzó címvédő amerikai Serena Williams mellé.

Kedden a másik kvartett lép publikum elé: a lengyel Agnieszka Radwanska és az olasz Flavia Pennetta találkozója után a nyitóforduló két nyertese, a román Simona Halep és az orosz Marija Sarapova vív rangadót.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.