Szlovákia-Anglia: 0-0

Még nincs a legjobb tizenhat között a magyar válogatott, mert az angol csapat a nagy fölény ellenére nem győzte le a szlovák együttest.

A Wales ellen csereként beállva fordító két hős, Vardy és Sturridge nem maradhatott ki az angol válogatottból Szlovákia ellen, mellettük Lallana volt a harmadik csatár, Rooney és Kane­ ezúttal „kimenőt” kapott.

Az első percektől nyomás alatt tartotta az angol együttes északi szomszédunk válogatottját. Az 5. percben Vardy lőtt az ötös jobb sarkáról a bal kapufa mellé, a 16. percben Lallana közeli lövését blokkolta hősiesen Duda, két perccel később újra Vardy hagyott ki helyzetet, a 33.-ban pedig Lallana bombáját védte Kozacik kapus.

A második félidő elején már volt szlovák helyzet, de azt is az angolok hozták össze: Smalling röviden tette mellel haza a labdát, ebből majdnem betalált Mak. De aztán Weiss is megtornáztatta Hart kapust. Mivel közben Wales magabiztosan vezetett Oroszország ellen, az angoloknak volt sürgetőbb a gólszerzés a csoportelsőség érdekében, míg Szlovákia számára vállalható volt a harmadik hely négy ponttal. Ám hiába a huszáros angol hajrá, gól nem esett, ami magyar szempontból azért nem jó, mert angol győzelem esetén már biztos nyolcaddöntősök lennénk.

Anglia–Szlovákia 0-0

B csoport, Saint-Etienne, 39 000 néző. Jv.: Velasco (spanyol).

Anglia: Hart – Clyne, Cahill, Smalling, Bertrand – Henderson, Dier, Wilshere (Rooney, 56.) – Sturridge (Kane, 76.), Vardy, Lallana (Alli, 60.).

Szlovákia: Kozacik – Pekarik, Skrtel, Durica, Hubocan – Mak, Kucka, Pecovsky (Gyömbér, 67.), Hamsik, Weiss (Skriniar, 78.) – Duda (Svento, 57.).

A B csoport végeredménye: 1. ­Wales 6 pont, 2. Anglia 5, 3. Szlovákia 4, 4. Oroszország 1.

 

NOLBLOG
Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.