Szerbia-Ghána: Kuzmanovics kézilabdája

Ghána a mérkőzés jelentős részében fölényben játszott, a tíz emberre fogyatkozó Szerbia pedig előbb ziccert rontott, majd tizenegyest ajándékozott riválisának. Az afrikaiaké lett a három pont...

Ghána válogatottja (némi fölényben futballozva) főként a szélekről, Szerbia együttese (kissé komótosabban játszva) középről igyekezett helyzetbe kerülni a D csoport nyitómérkőzésének első félidejében: ennyivel nagyjából össze is foglaltuk e periódus történéseit. Az afrikai alakulat enyhe dominanciája és nagyobb futóteljesítménye semmit nem ért a biztosan záró európai védelemmel szemben, miközben a másik térfélen is legföljebb az okozhatott izgalmat, hogy Kingson kapus Sztankovics lövésféléjénél fölöttébb bizonytalanul hatástalanította a már többeket megtréfáló, Jabulani elnevezésű labdát.

A ghánai játékosok ünneplik a győzelmet hozó tizenegyest. Középen a gólt lövő Asamoah Gyan

A folytatás már izgalmasabban alakult (nem volt nagy kunszt). A mind aktívabbá váló ghánaiak előbb Andre Ajew, majd - közbeszólt a kapufa - Asamoah Gyan révén veszélyeztettek fejjel, míg „odaát" Pantelics kísérelt meg gólt rúgatni csatártársával, a rendre ügyetlennek tetsző, s ezúttal is rontó Zsigiccsel. A pulzust növelte az is, hogy Baldassi bíró - második sárga gyanánt - a 74. percben leküldte Lukovicsot, mire váratlanul föléledtek a szerbek: a frissen beküldött Lazovics Pantelicsnek adott gólpasszt, de az ék luftot rúgott ziccerben, a mögötte érkező Kraszics löketét pedig Kingson bravúrral védte. Majd jött Kuzmanovics - hasonló mozdulattal, mint amilyennel anno Szabó hátvéd annulálta a Szegedet, s benntartotta a Vasast: egy beadást, ki tudja, miért, kézzel mentett; a jogos büntetőt Asamoah Gyan értékesítette (1-0). Zárás gyanánt újfent a ghánai csatár következett (lökete a kapufára vágódott), ellenben a szemek Kuzmanovicsra meredtek inkább.

Aligha dicsérték meg.

 

Ez a böngésző nem támogatja a flash videókat

GHÁNA-SZERBIA 1-0 (0-0)

D csoport, Pretoria, 42 000 néző. Jv.: Baldassi (argentin).

Ghána: Kingson - Paintsil, Vorsah, John Mensah, Sarpei - Tagoe, Kevin-Prince Boateng (Addy, 91.), Kwadwo Asamoah (Appiah, 73.), Annan, Andre Ajew - Asamoah Gyan (Owusu Abeyie, 93.).

Szerbia: Sztojkovics - Ivanovics, Vidics, Lukovics, Kolarov - Kraszics, Sztankovics, Milijas (Kuzmanovics, 62.), Jovanovics (Szubotics, 76.) - Zsigics (Lazovics, 69.), Pantelics.

Gól: Asamoah Gyan (82., 11-esből).

Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.