Szép Újbuda, Fél-Eger

Fél-Eger. A szurkolók hamar találtak mókás becenevet az Orvosegyetem SC vízilabdacsapata számára, amely gömbvillámszerű intenzitással szerveződött újjá az utóbbi napokban.

Mire a közvélemény felocsúdott a régi-új fővárosi sztárcsapatról szóló első hírek kábulatából, már az is tudható volt, hogy – nem kevesebb, mint hét korábbi Eger-játékos mellett – négyen érkeznek Szegedről, és csatlakozik az egyesülethez két légiós, a montenegrói Drasko Brguljan, valamint az új-zélandi Joseph Kayes is. Az idei keretből mindössze Jávor Dániel, Szentesi Ádám és Szentesi Máté marad meg a következő évadra...

Amint azt dr. Hoffmann Tamás, a pólócsapatnak helyet adó Újbuda polgármestere egy tévéinterjúban kifejtette: baráti szálak vezettek ahhoz, hogy egymásra talált a klub, a kerület és a névszponzor. Az utóbbi nem más, mint a Szeged vízilabdacsapatától tizenkét évnyi együttműködés után ez év februárjában távozó cég. S van még egy ismerős szereplője a történetnek: Vincze Balázs, aki az előző szezon végéig épp a csongrádi klubot irányította. A vállalat nem titkolta: majdani szponzoráltja edzőjeként csakis Vinczét képzeli el.

„Amikor a cég látóterébe került az OSC, megbeszéltem Becsey Péter korábbi edzővel, hogy nem okoz-e gondot neki ez a helyzet”– mondta lapunknak a jelenleg épp Máltán tartózkodó szakvezető. Nem okozott: Becsey ugyanis előlépett sportigazgatónak, ráadásul hajszálra azonos elképzelései voltak az erősítésekről, mint Vinczének.

„Tizennégy nevet tartalmazó listát állítottam öszsze azokról, akikkel elképzelem a jövőt. Az egybevetéskor kiderült: kollégám minden jelöltemmel egyetértett. A kiváló pénzügyi és szakmai lehetőségnek köszönhetően e játékosok ma már szinte kivétel nélkül az OSC kerettagjai.”

A megállapodáshoz komoly infrastrukturális fejlesztés is kapcsolódik mintegy 200 millió forint értékben, amelyből 120 millió állami támogatás. A két éve még vízilabdázásra is alkalmatlan, ám azóta megújult Nyéki uszoda épülete mellett egy 33 méteres, téliesíthető versenymedence épül. Ez nem csupán azért fontos, mert a Kondorosi úton edzhet az eddig ott csak meccseket játszó OSC, hanem – Vincze szerint – azért is, mert így a létesítményen belül felpezsdíthető az utánpótlás-nevelés.

Az OSC nagy hagyományú klub, 1968 és 1978 között hétszer nyert pólóbajnoki címet, kétszer pedig a BEK-serlegre is rávésték a nevét. A hetvenes évek vége óta tartó stagnálásnak – a jelek szerint – vége. A vezérkar a dobogóra várja a csapatot, de Vincze azt mondja: „Szem előtt kell tartanunk mások igazolásait is. Az Eger a múlt héten komoly keretet hozott össze, a Szolnok pedig a hazai mezőny fölé emelkedik. Elméletileg persze, hiszen a gyakorlati működésre mindannyiunk esetében csak később derülhet fény.”

Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.