Szávay elődöntős

A nyolcadik helyen kiemelt Szávay Ágnes három játszmában (6:2, 6:7, 6:3), 2 óra 43 perc alatt legyőzte a címvédő japán Date Krumm Kimikót a 220 ezer dollár összdíjazású, szöuli keménypályás női tenisztorna pénteki negyeddöntőjében.

A világranglista 38. helyén álló magyar játékos remekelt az első játszmában, a másodikban viszont az ázsiai játékos - aki jövő kedden lesz 40 esztendős - a rövidítésben egyenlített. A döntő szett elején Szávay elvette ellenfele adogatását, majd így tett 3:1-nél is, innen pedig már nem volt visszaút Date Krummnak, még akkor sem, ha 5:2-nél ő is brékelt.

"Nagy csatát vívtunk. Kimikót jó játékosnak tartom, és egészen a végéig keményen harcolt\" - mondta Szávay a találkozó utáni sajtótájékoztatón. Hozzátette: bízik benne, hogy megint bekerül a ranglistán a legjobb 30 közé, és így kiemelt lehet a jövő évi Grand Slam-viadalokon is.

"Azt gondolom, ez a fő cél, de ehhez még több meccset kell nyernem\" - nyilatkozott Szávay, aki a fináléba kerülésért az ötödikként kiemelt, orosz Alisza Klejbanovával találkozik.

Szávay Ágnes adogat a szöuli kemény pályás tenisztornán 2010-ben
Szöul, 2010. szeptember 24. A 8. helyen kiemelt magyar SZÁVAY Ágnes adogat a címvédő japán Date Krumm Kimikónak a szöuli kemény pályás tenisztorna negyeddöntőjében 2010. szeptember 24-én. Szávay 6:2, 6:7, 6:3 arányban győzött. (MTI/EPA/Dzson Hon Kjun)
Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.