Nyitány ma, magyar premier holnap

A budapesti Syma-csarnokban ma kezdődnek a női teniszcsapat Fed(eration) Kupa euro-afrikai zónájának mérkőzései.

A vetélkedőn tizenöt együttes vesz részt, és csoportokban versenyez; az első helyezettek vívják az elődöntőt, s a legjobb négy közötti győztesek a döntő eredményétől függetlenül továbbjutnak.

A beosztás. A csoport: Magyarország, Ausztria, Szerbia.

B: Liechtenstein, Nagy-Britannia, Törökország, Ukrajna.

C: Bulgária, Fehéroroszország, Grúzia, Portugália.

D: Belgium, Horvátország, Izrael, Lettország.

A magyar együttes – Babos Tímea, Jani Réka, Gálfi Dalma, Bondár Anna – holnap délután négykor a szerb csapattal találkozik. Az ellenfél legjobbjai közül sem Ana Ivanovics, sem Jelena Jankovics nem szerepel, a keret összetétele: Doroteja Erics, Ivana Jorovics, Alekszandra Krunics, Vojiszlava Lukics.

A fehéroroszok ellenben nevezték Viktorija Azarenkát, de kedd délután még nem dőlt el, hogy a belorusz klasszis pályára lép-e vagy csak turista lesz Budapesten. Az viszont biztos, hogy Judy Murray hivatalból érkezett a magyar fővárosba, Andy Murray édesanyja ugyanis a brit Fed Kupa-válogatott szakvezetője. További hírneves vendég lesz a harmincnégy éves svájci Martina Hingis, aki az indiai Leander Paes partnereként vegyespáros-diadalt aratott a napokban az ausztrál nyílt bajnokságon. A korábbi ötszörös egyéni Grand Slam-tornagyőztes szombat délelőtt a Magyar Tenisz Napja alkalmából találkozik a közönséggel.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.