Svájci győzelem a Kékszalagon

A svájci Safram csapat Ventilo M1 típusú katamaránja nyerte a 47. Kékszalag Árkád Nagydíj vitorlásversenyt, Európa leghosszabb tókerülő regattáját.
A viadal honlapjának beszámolója szerint a hajó pénteken hajnalban 2 óra 6 perckor futott be a célba, míg a második helyen 13 perc hátránnyal a tavaly hatalmas időrekorddal diadalmaskodott Fifty-Fifty nevű 50 lábas magyar katamarán végzett.

A tizenegyszeres Kékszalag-győztes Litkey Farkas - aki ezúttal egy Decision 35 típusú, Cellum névre keresztelt kéttestű hajóval vágott neki a versenynek - lett a harmadik.

A verseny a Keszthelyi-öböl bejáratánál dőlt el, amelyet a Safram északról, Balatongyörök felől gyorsabban közelített meg, mint a délen vitorlázó Cellum. A svájci hajó itt tudott véglegesen az élre állni, és előnyét végig növelte a célig.

A Kékszalag 540 hajóból álló mezőnye csütörtökön 9 órakor rajtolt el Balatonfüreden, hogy megtegye a verseny légvonalban mintegy 155 kilométeres távját. A szél a nap folyamán végig nagyon gyenge maradt, csak este 10 órakor lett kicsit élénkebb a légmozgás. A mezőny a verseny alatt a Balaton teljes hosszában széthúzódott, sokan feladták a küzdelmet, de a kitartó hajók zöme is csak péntek késő délután vagy éjszaka ér majd célba.

NOLBLOG
Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.