Svájc-Honduras: haza, haza!

Svájc válogatottjának továbbjutása, ugye, nem csupán saját produkciójától, hanem a spanyol-chilei mérkőzés eredményétől is függött: mármost amíg az ibériaiak szépen előnyhöz jutottak riválisuk ellen, elősegítve ezzel az alpesiek előmenetelét, addig Hitzfeld játékosai legföljebb kőkeményen erőlködtek a szép búcsút célul tűző hondurasi legénységgel szemben.

Az első szakaszt gyorsan át is ugorhatjuk - jó, volt egy Derdiyok-fejes -, miként a második félidőben sem történt sokáig semmi: megannyi pontatlan átadás, kapkodás, a kapu előtt pedig feltűnő tanácstalanság uralta a meccset. Derdiyok azért lábbal is megpróbálkozott a gólszerzéssel - gyöngén, ráadásul középre küldte a labdát -, mi több, átellenben csak Benaglio bravúrja mentette meg a svájciakat a még nagyobb kíntól: a kapus Alvarez egy kontra végén „feladott" lövését hatástalanította.

A hondurasiak időnkénti meglódulásaiban lett volna „kakaó", ám játékosai összevissza futkostak a leshatáron (pontosabban azon túl), a vetélytárs meg... Ne, erről inkább ne is beszéljünk. A két búcsúzó találkozóját láttuk: talán nem véletlenül.

SVÁJC-HONDURAS 0-0

H csoport, Bloemfontein, 30 000 néző. Jv.: Baldassi (argentin).

Svájc: Benaglio - Grichting, Von Bergen, Lichtsteiner, Ziegler - Barnetta, Inler, Huggel (Shaqiri, 78.), Gelson Fernandes (Hakan Yakin, 46.) - Derdiyok, Nkufo (Frei, 69.).

Honduras: Valladares - Bernardez, Chavez, Figueroa, Sabillon - Alvarez, Wilson Palacios, Thomas, Nunez (Martinez, 67.) - Jerry Palacios (Welcome, 78.), Suazo (Turcios, 87.).

Ez nem ment, nagyon nem: svájci bánat...
Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.