Super Bowl: tényleg óriások

Kelly Clarkson még talán föl sem ért az indianapolisi stadion páholyába az amerikai himnusz eléneklése után, amikor Tom Brady már újra az oldalvonal mellett üldögélt a Super Bowlon.

Az amerikaifutball-liga New England Patriots-New York Giants döntőjében Eli Manningék vezethették az első támadást, de a hazafiak védelme hatástalanította a próbálkozást. Pályára kocogott Brady, ám néhány másodperc múlva már úton volt visszafelé... Az ideál a saját célterületén belülről dobott üres területre, így 2 pontot kapott a New York, valamint a labda is visszakerült Ballardékhoz. Az együttes kihasználta a váratlan lehetőséget: Victor Cruz kapta el Manning passzát.

A következő támadásból szépített a New England: a touchdown elmaradt, a hazafiak Gostkowski mezőnygóljával zárkóztak fel 9:3-ra. Ám nem ért véget a félidő hatpontos Brady-akció nélkül. Az irányító saját egy yardos vonaláról vezette végig a pályán a társaságot, s a támadássorozat végén Danny Woodhead szerzett touchdownt, így a csapatok 10:9-es Patriots-vezetéssel mehettek pihenőre.   

A félidei show Madonna főszereplésével zajlott, de föltűnt a pódiumon Cee Lo Green és az LMFAO is. A fordulás után Brady rekorddöntéssel kezdett: előtte soha senki nem adott egymást után tizenhat  jó passzt a Super Bowlon. A csúcshoz pontok is társultak: Hernandez kapta el Brady passzát. 

A Giants szívos munkával közeledett a New Englandhez: Tynes két mezőnygóljával 17:15-re zárkózott fel. Brady ráadásul eladta a labdát.

Az utolsó negyedben már a vezetésért támadott a New York. A Pats jól védekezett, de nem tudott mit kezdeni a labdával, így négy perccel a vége előtt a Giants akcióba lendülhetett. Manning prímán dirigált, s gyorsan a célterülethez vezette a csapatot.

Az idő fogyott, s biztos volt, hogy a Giants pontokat szerez. A New England zseniális tréneri húzással a célterületre engedte ellenfelét, hogy maradjon idő az ellencsapásra. Hiába az ötlet, mert Bradyék nem tudtak élni a lehetőséggel. A Giants 21:17-re nyert. 2008 után újra legyőzte a New Englandet a Super Bowlon. 







Győztes konfettiesőben: Eli Manning, a New York Giants quarterback-je a kupával
New York Giants quarterback Eli Manning holds the Vince Lombardi Trophy after the Giants defeated the New England Patriots in the NFL Super Bowl XLVI football game in Indianapolis, Indiana, February 5, 2012. REUTERS/Mike Segar (UNITED STATES - Tags: SPORT FOOTBALL)
Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.