Super Bowl: a Green Bay a csúcson

A ligabajnokrekorder Green Bay Packers a Pittsburgh Steelers legyőzésével tizenharmadszor ért fel az NFL csúcsára, .

A tengerentúli amerikaifutball-liga (NFL) utolsó "kisvárosi" csapatára hullhatott hétfőre virradóra a konfettieső: a Green Bay Packers 31:25-re győzte le a Pittsburgh Steelerst a XLV. Super Bowlon. A viszonylag szoros eredmény dacára a texasi találkozón mindvégig az NFC wisconsini konferenciabajnoka vezetett: a Ben Roethlisberger irányította pittsburghiek csak a negyedik játékrészben voltak - nevükhöz méltóan - annyira "acélosak", hogy fel tudtak jönni 28:25-re. Ám a hátrány ekkor már tetemesnek bizonyult: Mason Crosby mezőnygóljával a Packers feltette az i-re a pontot, és - önnön rekordját megdöntve - megszerezte a tizenharmadik ligagyőzelmet. A mérkőzés legértékesebb játékosa (MVP) érthetően a győztes 27 éves irányítója, Aaron Rodgers lett, akinek három átadása vezetett touchdownhoz. - Jó csapatot hoztunk össze, sok mindenen mentünk együtt keresztül - nyilatkozta a patinás, nemsokára százéves csapat quarterbackje.

A rekordokkal azért kisebb gond akadt: Jerry Jones, a házigazda Dallas Cowboys főnöke arra számított, hogy a stadionjában megjelenő szurkolótömeg - soraiban George W. Bush volt amerikai elnökkel és külügyminiszterével, Condoleezza Rice-szal - új nézőcsúcsot jelent majd; igaz, beleértve a 200 dollárért, "csak" külső kivetítőkhöz hozzáférőket is. Ám a több mint 103 ezer fő végül valamivel elmaradt a három évtizedes rekordtól. Mint pedig a nagydöntőt - legalábbis Amerikában - közvetítő Fox csatorna szakkommentátorai a félidőben emlékeztettek: az is példátlan lenne (most már: lett volna...), ha a Steelers tizenegy pontos hátrányból (10:21) fordít, ez ugyanis még senkinek nem sikerült a Super Bowl történetében. A tévénézők várhatóan most is százmillió körüli táborának kiértékelésére még várni kell.

Az első félidőben már 3:21-re is "víz alá" került a Steelers - ez volt a legnagyobb különbség a két csapat között. Jordy Nelson, majd Nick Collins és Greg Jennings touchdownját - amelyek közül Rodgersnek kettőben is közvetlen szerepe volt, 29, illetve 21 yardos passzal - a fehérmezesek csak Shaun Suisham mezőnygóljával tudták ellensúlyozni. Igaz, Hines Ward "Big Ben" passzából szerzett nyolcyardos touchdownjával még azelőtt jobban felzárkóztak (10:21), hogy bejött volna a nagyszünet látványos showműsorát adó Black Eyed Peas. A harmadik negyedben a pittsburghi Rashard Mendenhall, míg a záró játékrészben ismét Jennings, illetve Mike Wallace szerzett TD-t.

 

Scott Wells, a Green Bay Packers játékosa ünnepel az amerikaifutball-liga (NFL) nagydöntője győztesének járó Vince Lombardi trófeával
Arlington, 2011. február 7. Scott WELLS, a Green Bay Packers játékosa ünnepel az amerikaifutball-liga (NFL) nagydöntője győztesének járó Vince Lombardi trófeával, miután csapata 31-25-re legyőzte a Pittsburgh Steelers együttesét a Super Bowl döntőjében Arlingtonban 2011. február 6-án. A Green Bay Packers negyedik alkalommal hódította el a trófeát. (MTI/EPA/Tannen Maury)
Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.