Sports Illustrated: Phelps az Év Sportembere

A tekintélyes Sports Illustrated című lap Michael Phelpset, a pekingi olimpián nyolc aranyat nyert úszósztárt választotta az Év Sportemberének.

Phelps az idei,  pekingi ötkarikás játékokon gyakorlatilag minden rekordot megdöntött: 200 m gyorson, 100 m és 200 m pillangón, 200 m  és 400 m vegyesen, a 4x100 m-es és a 4x200 m-es gyorsváltóval, valamint a 4x100 m-es vegyesváltó tagjaként is győzött, miközben kizárólag 100 m pillangón nem javított világcsúcsot. Nyolc aranyérmével megdöntötte honfitársa, Mark Spitz 1972-es, Münchenben felállított hételsőséges rekordját, ráadásul 14 aranyérmével minden idők legsikeresebb olimpikonja lett. (A korábbi csúcsot – egyformán kilenc elsőséggel Spitz, valamint Larissza Latinyina, Paavo Nurmi és Carl Lewis tartotta.)
   

"Soha nem tudtunk még ennyire könnyen dönteni" – nyilatkozta Terry McDonell, a lap főszerkesztője, míg Phelps ennyit mondott: "Ugyanannak az embernek érzem magam, aki korábban voltam. Azt csinálom amit szeretek. Ez az év maga volt az álom, ha lehetőségem lenne rá, akkor se változtatnék semmin"

Ez a böngésző nem támogatja a flash videókat
Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.