Spanyol győzelmet vár Paul, a polip

A dél-afrikai labdarúgó-világbajnokság ideje alatt óriási népszerűségre szert tett Paul, a polip szerint Spanyolország nyeri a döntőt, míg szingapúri "jóskollégája", a Mani névre hallgató papagáj a hollandok sikerére tippel.

A dél-afrikai labdarúgó-világbajnokság ideje alatt óriási népszerűségre szert tett polip, Paul szerint Spanyolország nyeri a döntőt, míg szingapúri "jóskollégája", a Mani névre hallgató papagáj a hollandok sikerére tippel.

A németországi Oberhausenben található óceanáriumban lakó Paul eddig tévedhetetlennek bizonyult: helyesen voksolt a Nationalelf összes dél-afrikai mérkőzésére, bár a spanyolok ellen elveszített elődöntő után a német szurkolók legszívesebben megsütötték volna a nyolclábú állatot. A polip pénteken megtippelte a bronzmérkőzés eredményét is, és ezúttal a németek győzelmét valószínűsítette. Gondozói mindig előkészítik az összecsapásokon játszó országok zászlóival díszített etetőket, s amelyik dobozból Paul elveszi az eleséget, az a gárda nyer az adott találkozón.

A Szingapúrban élő papagáj, Mani viszont nem ért egyet a polippal, szerinte ugyanis a hollandok győznek a fináléban. A madár ugyancsak pénteken "adta le voksát". Tulajdonosa két olyan kártyát mutatott fel Maninak, amelynek hátoldalán a két nemzeti lobogó volt látható, s a papagáj a németalföldi zászlóval díszített lapot választotta. A 13 éves madár egy helyi jós tulajdonában van, aki 10 szingapúri dollárért bárkinek elárulja jövőjét.

 

Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.