Gólzápor söpört végig Európa futballpályáin

Az európai topligák közül az angol, a német és a spanyol bajnokságban is akadt olyan találkozó, amelyen szokatlanul nagy gólkülönbségű győzelmet arattak az esélyes együttesek.

ANGLIA. Nincs szerencséje a Premier League-ben tök utolsó Queens Park Rangers csapatának: a sereghajtó úgy kapott ki 3-2-re hazai pályán a Liverpooltól, hogy a győztes gólt a pechvogel együttes saját játékosa, Caulker „szerezte” a 94. percben... A Chelsea idegenben nyert 2-1-re a Crystal Palace ellen, a Manchester City otthon mosta le a Tottenhamet 4-1-re (mind a négy gólt Agüero szerezte), a házigazda Arsenal azonban nem bírt a Hull-lal (2-2). A hétvége „hőse” ezzel együtt a Southampton, amely nyolcat (!) vágott a Sunderlandnek, miközben egyet sem kapott riválisától... A nyolcadik kör zárómeccsén a Manchester United ma este kilenctől lép pályára a West Bromwich stadionjában. A táblázat élén: 1. Chelsea 22 pont, 2. Manchester City 17, 3. Southampton 16.

NÉMETORSZÁG. Tovább menetel a a Bayern München: a címvédő bajorok a nyolcadik fordulóban a Werder Brement fogadták, és 6-0-ra kitömték ellenfelüket. Győzött a müncheniek után „loholó” Mönchengladbach is (a Hannover vendégeként 3-0-ra), és változatlanul veretlen a Mainz, amely ezúttal az Augsburgot küldte haza 2-1-gyel. A Stuttgart–Leverkusen mérkőzés gólzáporos döntetlennel zárult (3-3), a Schalke–Hertha párharc (2-0) viszont balhéval: rendőrök is megsebesültek a meccset követő gelsenkircheni összecsapásokban, amelyekben a két együttes drukkerei, valamint a hatóság emberei estek egymásnak. Az élcsoport: 1. Bayern München 20, 2. Mönchengladbach 16, 3–4. Mainz és Hoffenheim 14-14 (12-7), 5. Wolfsburg 14 (13-9).

OLASZORSZÁG. Elvesztette első pontjait a Serie A-ban a Juventus, miután a hetedik fordulóban a Sassuolo csapatának otthonában csak 1-1-es döntetlent ért el. A tabellán második AS Roma a fővárosban tartott találkozón 3-0-ra győzött a Chiveo ellen. Nyert a Milan 3-1-re a Verona pályáján, a Sampdoria 2-2-es döntetlenre mérkőzött Cagliariban. Az Inter–Napoli összecsapás az utolsó tíz percben lőtt négy góllal 2-2-re végződött. Éllovasok: 1. Juventus 19, 2. AS Roma 18, 3. Sampdoria 15.

SPANYOLORSZÁG. Kiütéses győzelmet aratott a két élcsapat a 8. fordulóban: a Real Madrid idegenben intézte el 5-0-ra a Levantét, míg a Barcelona a Nou Campban verte 3-0-ra az Eibar együttesét. Az Atletico Madrid 2-0-ra múlta felül az Espanyol gárdáját, a Valencia súlyos vereséget szenvedett a La Coruna vendégeként (3-0), a Sevilla pedig 2-0-ra verte az Elchét. Az élmezőny: 1. Barcelona 22, 2. Sevilla 19, 3. Real Madrid 18.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.