Sopron: a szív és az akarat sikere

Noha az ilyesfajta küldetés nagyjából lehetetlen, a Sopron mindent megtesz azért, hogy elbúcsúztassa a más kategóriába tartozó Valenciát a női Euroliga nyolcaddöntőjében. A párharc spanyolországi nyitánya (84:56 „oda") után kevesen gondolták, hogy Székely Norbert együttese legalább egálban lesz a riválissal, ehhez képest - kiemelés a szakvezetőtől - „szívvel és akarattal" le is gyűrte a kék mezes látogatókat (72:70). Na igen: ha már a büdzsét és a klasszisokat tekintve behozhatatlan a hátrány...

Elég az hozzá: Honti, majd a belendülő Krivacsevics révén tíz pontra is elhúzott a sárga dresszes hazai hölgykoszorú, amely a nagyszünetben 34:28-cal szusszanhatott. Ehhez képest a vetélytárs könnyed 9:0-ás rohammal indította a harmadik szakaszt, ám Székely jó ütemben tájékoztatta játékosait arról az el nem hanyagolható tényről, miszerint a kosárlabdát sok mozgással játsszák. A közlés nyomán többen is fölébredtek, köztük az amerikai Coleman, valamint a távolról is merész Fűrész, s a Sopron visszajött a „meccsbe".

A zárónegyedben - miközben Honti és Krivacsevics továbbra is megbízhatóan teljesített - a soproniak eksztázisban játszottak, amivel a rutinos, s talán kissé unott látogatók nem tudtak mit kezdeni, noha részükről Brunson (23 pont), Douglas (16) és Fernandez (13) megtette a megteendőt. A soproniaknál Krivacsevics (21), Coleman (15), Honti (12) a ponterősséget tekintve is kiemelendő, jóllehet az egész garnitúrának jár most egy nagy éljen. A szerdai, mindent eldöntő, valenciai mérkőzésen így sem a Sopron az esélyes, de - mint Székely megjegyezte - hadd remegjen ezúttal a rivális keze. Hát nem?

A másik magyar részvevő, a Pécs ugyancsak szépen harcolt a hasonlóképpen más ketagóriába tartozó, szintén spanyol ellenfelével szemben, ám a baranyaiak „csupán" a negyedik negyed hajrájáig bírták: ekkor rutintalanságuk, továbbá a Fegyverneky-Dominguez-csatát sajátosan megítélő bírók döntése nyomán búcsút inthettek a csak egypontos hátrányuknak, s össze is buktak. A Salamanca 73:66-tal, az összesítésben 2:0-lal lépett tovább. A 23 pontig jutó, triplákat is szóró pécsi Quigley megmozdulásaira azért emlékezzünk szépen.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.