Sokat bukott Sarapova a doppingbotrány miatt

Elbukott a doppingvizsgálatokon Marija Sarapova, ötszörös Grand Slam bajnok teniszező. Az oroszok korábbi világelső ütőjátékosa januárban lett pozitív, a melbourni-i ausztrál nyílt bajnokságon.

Marija Sarapova hétfő este, egy los angeles-i sajtóeseményen jelentette be, hogy doppingolt. Mint mondta, tavaly decemberben felkerült a tiltott szerek listára annak a gyógyszernek az egyik hatóanyaga, amelyet már tíz éve szedett a cukorbetegség megelőzésére.

A teniszezőnő elismerte, hogy hibát követett el, amikor nem vette figyelembe a Nemzetközi Doppingellenes Ügynökségtől (WADA) kapott listát, és ennek ellenére tovább szedte a meldonium tartalmú szert.

A teniszezőnőt március 2-án vonták eljárás alá, egyelőre nem tudható, mennyi időre tiltják majd el a teniszezőnőt - írja a BBC. Annyi biztos, hogy Sarapova sok pénzt veszt a botrány miatt. A Nike a vizsgálat lezárultáig felfüggesztett minden együttműködést a teniszezőnővel.

A teniszvilágot megdöbbentette, ami történt. Steve Simon, a Női Tenisz Szövetség (WTA) elnöke azt mondta, "nagyon szomorú" Sarapova sikertelen doppingtesztje miatt. A vezető hozzátette, hogy meglepődött, de továbbra is úgy gondolja, hogy a teniszező korábbi teljesítménye lenyűgöző.

Jeff Tarango, Sarapova egykori edzője úgy véli, hogy a teniszklasszist nem fogják hosszú időre eltiltani. Korábban egy hasonló esetben is enyhe ítélet született. Egy teniszező glükóz tablettát vásárolt egy francia gyógyszertárban. Először kilenc hónapra tiltották el őt, de később ezt négy hónapra csökkentették.

NOLBLOG
Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.