Simán kikapott idegenben a Videoton

A Videoton 3-0-ás vereséget szenvedett idegenben a Lovrencsics Gergőt, Kádár Tamást és Holman Dávidot is foglalkoztató lengyel Lech Poznantól az Európa Liga negyedik selejtezőkörének első mérkőzésén csütörtökön.
Az egy hét múlva sorra kerülő visszavágót így rendkívül nehéz helyzetből várja a magyar bajnoki címvédő. Lovrencsics kezdőként 79 percet játszott a hazaiaknál, Holman a 89. percben állt be, Kádár nem jutott szóhoz.

Európa Liga-selejtező, 4. forduló, első mérkőzés:
Lech Poznan (lengyel)-Videoton FC 3-0 (1-0)
-------------------------------------------
Poznan, Municipal Stadium, 22 ezer néző, v.: Oliver Drachta (osztrák)
gólszerző: Linetty (11.), Thomalla (57.), Tralka (68.)
sárga lap: Linetty (62.), Buric (77.), illetve Simon (32.), Kovács I. (92.), Ivanovski (94.)

Lech Poznan:
-----------
Buric – Kedziora, Kaminski, Dudka, Douglas – Lovrencsics (Robak, 79. helyette Holman, 89.), Tralka, Linetty, Pawlowski – Hämäläinen (Formella, 83.) – Thomalla

Videoton FC:
-----------
Danilovic – Szolnoki, Vinícius, Lang, Fejes – Pátkai (Trebotic, 71.), Simon Á. – Gyurcsó (Sejben, 88.), Ivanovski, Oliveira – Soumah (Kovács I., 57.)

A lengyelek az első veszélyes támadásukból vezetést szereztek. A középen berobbanó Linetty egy balról érkező beadást vágott Danilovic kapujába. A folytatásban a Poznan többet birtokolta a labdát, de a Videotonnak is akadtak gólszerzési lehetőségei.

Fordulás után többet támadott a fehérvári csapat, mégis a hazai csapatnak sikerült újból betalálnia: Lovrencsics beadását Thomalla fejelte kapura az ötösről, a kapufáról visszapattanó labda pedig a vetődő Danilovicról került a hálóba. Az újabb kapott gól megfogta a védekezésben eddig is sokat hibázó vendégeket, a csapatkapitány Tralka teljesen szabadon fejelhetett hat méterről, s nem hibázott.

NOLBLOG
Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.