Shakespeare az Oktoberfesten

Az első és a második helyezett rangadóján kategóriakülönbség volt a Bayern München és a Dortmund között. A német labdarúgó-bajnokságban százszázalékos teljesítménnyel vezető bajor csapat 5-1-re nyert „shakespeare-i” – ahogy tetszik – alapon.

Jól bemérte a Dortmund gyenge pontjait Pep Guardiola nagymester, a Bayern München katalán trénere, így aztán Thomas Mülleren és Lewandowskin kívül Boateng lett a Bundesliga-rangadó hőse. A hátvéd ötven-hatvan méteres labdákat küldött előre, s mivel Bürki, a Borussia svájci kapusa kétszer is – de különösen elsőre – rossz tempóban, illetve tétován mozdult ki, előbb Müller, majd Lewandowski váltott gólra egy-egy távpasszt.

Lewandowski: újabb két gól
Lewandowski: újabb két gól
Michaela Rehle / Reuters

Így lett 1-0 és 3-1, a kettő között pedig Müller értékesítette a Thiago buktatásáért joggal megítélt tizenegyest (2-0), míg Aubameyang szépített egy elegánsan megformált Mkitarjan, Gonzalo Castro akció végén (2-1). A Dortmundnak azonban több kombinációja nem akadt, ezért is tűnődött az ember, hogy Tuchel edző szerint Reus vajon miért nem fér be az idáig veretlen, ám ezúttal bágyadt csapatba. A Bayern viszont nem meditált, hanem változatlanul (le)támadott és gyártotta a gólokat, ennek megfelelően a 66. percben már 5-1-re vezetett, miután Lewandowski ismételt, és Götze is menthetetlenül eltalálta a jobb alsó sarkot.

A hajrá akár fürdésbe-gyúrásba is fordulhatott volna, mert a meccs réges-rég eldőlt. A Bayern változatlanul százszázalékos, a gólkülönbsége 28-4, az előnye pedig immár hét pont a második helyezett, tőle mégis messze lévő Dortmunddal szemben.

További eredmények: Schalke–Köln 0-3, Leverkusen–Augsburg 1-1, Hertha–Hamburg 3-0. Az élmezőny: 1. Bayern München 24, 2. Dortmund 17, 3. Schalke 16.

Szóló ötös

Az angol Premier Ligában az Arsenal – Alexis Sanchez duplájával és Özil góljával – az első 19 percben elintézte az eddigi listavezető Manchester Unitedet (3-0). Az élre a Manchester City ugrott a Newcastle elleni 6-1-es győzelmével. E meccs szenzációja, hogy az argentin Kun Agüero öt gólt szerzett. Ismét leszerepelt viszont José Mourinho Chelsea-je, amely hazai pályán kapott ki 3-1-re a Southamptontól (gól: Willian, illetve Davis, Mané, Graziano Pellé). Az élmezőny: 1. Manchester City 18, 2. Arsenal 16 (13-7), 3. Manchester United 16 (12-8).

Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.