Serie J

Megőrizte vezető helyét az olasz labdarúgó-bajnokságban az Interna­zionale, de senkit nem kápráztatott el szerda este, az Empoli vendégeként elért szokásos 1-0-ás győzelme alkalmával.

Jellemző, hogy a milánói együttes két kiemelkedő játékosa Handanovic kapus és a középhátvéd Miranda volt... Az Inter szempontjából feltétlenül a jók között említ­hető még Celi játékvezető, aki szemet hunyt afölött, hogy a második félidő közepén Murillo a tizenhatoson belül elbuktatta Pucciarellit. A kék-feketék akkor már vezettek, mert az első félidő utolsó percé­ben Icardi príma mozdulattal továbbította a hálóba Perisic átadását.

A listavezetőnél sokkal jobb benyomást tett a nézőre a Fiorentina, amely a „szuper Ilicic” (idézet a Corriere dello Sportból) duplájával, valamint a helyette beálló Blaszczykowski góljával 3-1-re nyert Palermóban. A Juventusról pedig egyenesen áradoztak az itáliai orgánumok, egyrészt „megállíthatatlannak” nevezve a csapatot, másrészt elsöprőnek minősítve a Verona elleni 3-0-ás diadalt (gól: Dybala, Bonucci, Zaza). A torinói együttesnek ez volt a szériában elért nyolcadik diadala a Serie A-ban, s mivel az éllovas Inter csupán hárompontnyira van a címvédőtől, nincs kizárva a bajnoki újrázás sem... Így vélekedhetnek a Juve szurkolói is, mert a sereghajtóval vívott ­meccsre is 40 171 drukker váltott jegyet, s ez a nézőszám nagyjából a kétszerese volt a forduló 20 501-es átlagának (a lapzárta után befejeződött Napoli–Torino találkozó nélkül).

Kevésbé reménykedhetnek a fővárosi hívek: a Lazio füttykoncertes 0-0-t játszott otthon a Carpival – a bágyadt támadójátékon az sem segített, hogy a Manchester United 50 millió eurós ajánlatot készül tenni a római brazil Felipe Andersonért –, az AS Roma pedig 2-0-ás vezetés után vesztett pontot Veronában a Chievóval szemben (3-3). A fordulatos mérkőzés utolsó gólját Pepe, a vendéglátók futballistája szerezte szabadrúgásból, miután bebizonyosodott: Szczesny kapus a vonalon belülről szedte ki a labdát.

További eredmények: Sampdoria–Genoa 3-2, Milan–Bologna 0-1.

Az élmezőny tizennyolc forduló után: 1. Internazionale 39 pont, 2. Fiorentina 38, 3. Juventus 36, 4. Napoli 35 (17 meccs), 5. AS Roma 33.

NOLBLOG
Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.