Roncsderbi barátok közt

Tanulni jöttek, győztesként mentek, mégsem szólt a dobogós csapat himnusza a túraautó-világbajnokság első, marokkói futamán.
Michelisznek nem hozott sok szerencsét a marokkói szezonnyitó - Fotó: facebook.com/zengomotorsport
Michelisznek nem hozott sok szerencsét a marokkói szezonnyitó - Fotó: facebook.com/zengomotorsport

Túlfűtött kedélyek és motorok jellemezték a mezőnyt, még sem hozott elsőre túl izgalmas meccset a világbajnokság 2014-es rajtja. A két két egyenesből álló utcai pályán először nem annyira a verseny volt izgalmas, mint inkább a díjkiosztó, mert az elsőn nem tudták lejátszani a győztes francia csapatnak járó himnuszt, ami igen csak furcsa a francia nyelvterületű Marokkóban.

Tanulni jöttek, győztesként mentek haza a citroenesek, akiknek csak arra kellett figyelnie, hogy túlfűtött kedélyű pilótái megfelelően hűtsék túlmelegedő motorjaikat és fékjeiket. A dögunalmas Moulay El Hassan Circuit városi pályán ennek ellenére nem kis meglepetésre a most debütáló Citroën csapat nyert hármas befutóval: az újonc argentin Lopez lett az első, majd a raliból átigazolt Loeb és a műfaj négyszeres világbajnoka, az ugyancsak elzászi Müller következett.

Marakesben Michelisz Norbert az első futamon kilencedik lett, ám hiába rajtolhatott volna el harmadikként a fordított sorrendű második futamon, a kormányszervo hibája miatt depóban maradt a Honda és a magyar pilóta. Ez nem csak Michelisznek okozott gondok, hanem a mezőnynek is, melyből több pilóta rossz helyre állt a rajtrácson.

A műszaki hiba miatt szerencséje volt Norbinak, mert kimaradt a hatalmas rajtbalesetből, melyben az élenjáró Tom Coronel és az őt előzni akaró marokkói Mehdi Bennani ütközött. A pályatakarítás közben az immár gyalogos Coronell összevitatkozott a kocsiban ülő Bennanival. aki többször is azt hangoztatta, hogy nem ezt várta egy jó baráttól...

A baleset és pályatakarítás után újraindított mezőnyben kemény csatában vette át a vezetést a kilencedik helyről rajtoló kilencszeres ralivilágbajnok Loeb, akit csapattársa, a harmadik citroenes pilóta Lopez üldözött, de már hiába.

Közben Bennani letöltötte bokszáthajtásos büntetését és nyolcadikként tért vissza, majd ötödikként végzett a hazai közönség örömére. A második futamgyőztes Loeb tiszteletére pedig már megszólalt a francia himnusz is.

NOLBLOG
Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.