Római ováció

Rizzoli játékvezető vb-formájában, azaz nagyon rosszul dirigálta az AS Roma–Juventus olasz bajnoki labdarúgó-rangadót (2-1), és ezúttal a házigazda fővárosiakra osztotta a németek, míg a torinóiakra az argentinok szerepét.

A sípos sporttárs a világbajnokság múlt évi döntőjében nem ítélt tizenegyest Neuer brutális szabálytalanságáért – amelyért nem csupán büntető, hanem kiállítás is járt volna –, vasárnap este pedig szabadrúgást rendelt el olyan kezezésért, amelyet De Rossi másfél méterrel a saját tizenhatosán belül követett el. Abban a tettesen kívül senki nem lehet biztos, hogy a hands szándékos volt-e vagy sem, ám ha már a mérkőzés bírája a sípjába fújt...

Pjanic ragyogó röppályára küldte a szabadrúgást
Pjanic ragyogó röppályára küldte a szabadrúgást
Alberto Lingria / Reuters

A különös eset előtt Pjanic, a mezőny legjobb játékosa ragyogó szabadrúgásgóllal szerzett vezetést a jobban játszó Rómának, s mert bő negyedórával később a minden tekintetben feltűnően ingatag Evrát (joggal) kiállította Rizzoli, majd a piros lapot követő Pjanic, Iago Falque, Dzeko akciót a bosnyák csatár bal sarkos fejessel zárta, eldőlni látszott a találkozó (2-0). Azon persze megint csak eltűnődhetünk, hogy az itáliai csúcstalálkozó első két góljának szerzője egyaránt bosnyák labdarúgó, sőt egyikük egyenesen kiemelkedett a mezőnyből. Tudjuk, ugye, hazánk futballistának nevezett fiai hol vannak ettől...

A Juventus viszont – hiszik vagy sem – nem volt messze az egyenlítéstől. A 87. percben a becserélt argentin Pereyra nagyszerűen játszotta meg honfitársát, Dybalát, aki közelről a hálóba emelt (2-1), majd a 92. percben Bonucci látszólag menthetetlen fejest küldött a jobb sarokra, de Szczesny, a rómaiak lengyel kapusa vándorsólyomi légi út végén hárított.

A Juve a múlt héten hazai pályán az Udinesétől kapott ki, és a Serie A fennállása, nyolcvanhat év óta először kezdte két vereséggel a bajnokságot...

AS ROMA–JUVENTUS 2-1 (0-0) Róma, 72 698 néző. Jv.: Rizzoli.

AS Roma: Szczesny – Florenzi, Manolasz, De Rossi, Digne – Pjanic, Keita, Nainggolan – Salah (Iturbe, 78.), Dzeko (Ibarbo, 93.), Iago Falque (Ljajic, 89.).

Juventus: Buffon – Caceres, Bonucci, Chiellini – Lichtsteiner (Pereyra, 67.), Sturaro, Pogba, Padoin (Cuadrado, 75.), Evra – Dybala, Mandzukic (Morata, 63.). Gól: Pjanic (61.), Dzeko (79.), Dybala (87.).

További eredmények: Bologna–Sassuolo 0-1 (gól: Floro Flores), Milan–Empoli 2-1 (Bacca, Luiz Adriano, illetve Saponara). A többi mérkőzés lapzárta után ért véget.

Ez volt még

A spanyol labdarúgó-bajnokság második fordulójában: Real Madrid–Betis 5-0 (James Rod riguez szédítő szabadrúgás- és akrobatikus ollózós gólt is szerzett), Barcelona–Malaga 1-0, Celta Vigo–Rayo Vallecano 3-0, Eibar–Bilbao 2-0, Sevilla–Atlético Madrid 0-3, Las Palmas–Levante 0-0, Getafe–Granada 1-2.

Az állás: 1–2. Celta, Eibar 6 pont (egyaránt 5-1-es gólkülönbség), 3. Atlético 6 (4-0)

A német bajnokság harmadik fordulójában: Bayern München–Leverkusen 3-0 (az átütő fölényben játszó címvédő két, egyaránt könnyen magadott 11-est is rúghatott), Dortmund–Hertha 3-1.

Az állás: 1. Dortmund 9 (11-1), 2. Bayern 9 (10-1), 3. Wolfsburg 7.

Az angol Premier Liga negyedik fordulójában: Liverpool–West Ham 0-3, Chelsea–Crystal Palace 1-2, Swansea–Manchester United 2-1, Manchester City–Watford 2-0.

Az állás: 1. Manchester City 12, 2. Crystal Palace 9, 3. Leicester 8 (8-5), 4. Swansea 8 (7-4).

A belga bajnokság hatodik fordulójában: FC Bruges–Standard Liege 7-1 (Abdoulaye Diaby négy gólt ért el), Westerlo–Anderlecht 0-3, Oostende–Zulte-Waregem 0-2. Az állás: 1. Anderlecht 13 (11-6), 2. Oostende 13 (11-7), 3. FC Bruges 10 (13-6), 4. Zulte-Waregem 10 (9-5), 5. St. Truiden 10 (8-5), 6. Genk 10 (8-6), 7. Gent 10 (6-4).

Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.