Copa America: Robinho bejött

Kolumbia együttese harmadszor ábrándította ki a futballvilágot a Chilében zajló labdarúgó Copa Americán: miként a Venezuela elleni 0-1, majd a brazilok szerencsés legyőzése (1-0) alkalmával, Peruval szemben sem mutatott semmit az argentin szakvezető, José Pekerman 2012-es szerződtetése óta elsajátított agresszivitáson kívül. Így aztán az együttes kénytelen volt megelégedni a szegényes látványt hűen tükröző gól nélküli döntetlennel, majd szurkolni azért, hogy a Brazília–Venezuela mérkőzés ne záruljon döntetlennel, mert abban az esetben a csak neveket – Cuadrado, James Rodriguez, Falcao – felvonultató, de egyebet nem nyújtó kolumbiai gárda kiesik.

A brazilok hamar megnyugtatták a riválisokat: a Neymar-pótló Robinho szögletét Thiago Silva már a kilencedik percben bebombázta (1-0). A 98. válogatott mérkőzését játszó, harmincegy éves Robinho avatott dirigálásával később is dominált a sárga mezes csapat, és a második félidő elején a védőjét lazán kicselező Willian jobb külsővel tekert gólpasszát Firmino közelről a helyére emelte (2-0). Ezután Dunga brazil szövetségi kapitány mindenféle elképzelés nélkül beküldött „boldog-boldogtalant”, és az összevissza forgatott tizeneggyel szemben – Arango szabadrúgása nyomán – a magyar származású Miku szépített (2-1).

A mezőny két legjobbja, Robinho és Thiago Silva az első brazil gól után
A mezőny két legjobbja, Robinho és Thiago Silva az első brazil gól után
Andres Strapff / Reuters

A brazil szövetséget olyannyira megnyugtatta a győzelem és a főszereplő Robinho produkciója, hogy a szervezet nem fellebbez Neymar négymeccses eltiltása miatt. Azaz a brazilok jelenlegi legfényesebb csillaguk nélkül játsszák végig a tornát; jutnak, ameddig jutnak.

A C csoport végeredménye:

1. Brazília 6 pont, 2. Peru 4 (2-2-es gólkülönbség), 3. Kolumbia 4 (1-1), 4. Venezuela 3. A negyeddöntő műsora (magyar idő szerint). Csütörtök, 1.30: Chile–Uruguay (Santiago, tv: Sport1). Péntek, 1.30: Bolívia–Peru (Temuco, Sport1). Szombat, 1.30: Argentína–Kolumbia (Vina del Mar, Sport2).

23.30: Brazília–Paraguay (Concepcion, Sport1).

Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.