Roberto Carlos, a játékosedző

Még be sem fejezte labdarúgó-karrierjét Roberto Carlos, a világbajnok balhátvéd, ám csapatánál, a dagesztáni Anzsi Mahacskalánál máris „társszakvezetőként” számítanak rá a bajnokság alapszakaszának hajrájában.

A Premjer Ligában szereplő együttes hivatalos közleményben jelezte, hogy miután menesztette Gadzsi Gadzsijevet, a korábbi trénert, az eddig másodedzőként foglalkoztatott Andrej Gorgyejev és a klub brazil klasszisa veszi át a Mahacskala irányítását. Roberto Carlos februárban a Corinthianst hagyta el az Anzsi kedvéért, nem kevesebb, mint tízmillió euró fejében. Egy hónappal később már a csapatkapitányi karszalagot is megkapta, amit huszonnyolc összecsapáson öt góllal hálált meg. Játékosszerződése 2014-ig érvényes, edzői megállapodása azonban csupán átmeneti időszakra szól.

A vezetőség fontolóra vette ugyanis egy nemzetközi szinten elismert tréner szerződtetését, s a páros – az egyelőre ismeretlen – szaktekintély érkezéséig dirigál, ám a Lokomotiv Moszkva elleni győzelem nagyot dobhatna a 38 éves védő és újdonsült társa renoméján, s akár további gondolkodásra is késztethetné a klub elöljáróit.

Dzsudzsák Balázs és Samuel Eto’o csapata a 25. forduló után a hetedik helyen szerénykedik, a listavezető Zenittel szemben tizenegy pontnyi a lemaradása. Ez önmagában még nem lenne tragédia, de Magomed-Szultan Magomedov elnök a eurómilliókért megerősített kerettől elvárja, hogy a következő szezonban az európai porondon is megmutassa magát. Ugyan a bajnokságnak még messze a vége, a Mahacskala az utóbbi időben mutatott formája nem adott okot a bizakodásra.

Roberto Carlos talán a pályán kívül is segíteni tud...

Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.