Rióban nyertünk egy aranyat, amelyről nem is tudtunk

A Spiegel Online egyik éremtáblázatában szerepel a megkapó hiba.
A német hírmagazin portálja készített egy kiváló összeállítást amely több szempont alapján rangsorolja az országokat a Rio de Janeiro-i olimpián. Meg lehet nézni például, melyik ország hogyan áll az egy főre eső érmek, a férfiak, illetve a nők által elnyert vagy a GDP-re vetített érmek szempontjából. Az egyik listához, amely a nők által elnyert érmekről szól, valószínűleg két szerkesztő nyúlt hozzá Hosszú Katinka 100 méteres hátúszásban aratott hétfő esti (magyar idő szerint kedd hajnali) győzelme után, a tanúsága szerint legalábbis már négy aranyunk van, és mindet nő nyerte, amivel az Egyesült Államok és Ausztrália előtt vezetjük is ezt a rangsort. (A Spiegel Online-nak az elnyert érmek száma alapján készített rangsorban a valóságnak megfelelően három arany szerepel Magyarország neve mellett.)

A megkapó hibát eddig – kedd délelőtt fél tizenkettőig – még senki nem vette észre a Spiegel Online-nál, de talán nem is kell, hiszen nyilván csak idő kérdése az egész. Ha csak Hosszú Katinkára gondolunk, a negyedik arany legkésőbb magyar idő szerint szerda hajnalban, 200 méter vegyesen meglesz.

Magyarország eddigi három aranya közül az elsőt Szász Emese, a másodikat és a harmadikat pedig Hosszú Katinka nyerte egy szédületes világcsúccsal 400 vegyesen, illetve egy hatalmas hajrával 100 háton. Ezzel hatodikak vagyunk az éremtáblázaton.

UPDATE: Nem sokkal cikkünk megjelenése után a Spiegel Online frissítette a listát, így a valóságnak megfelelően harmadikok vagyunk a nők által elnyert érmek rangsorában. A második helyen álló ausztráloknak egy bronzéremmel van többjük. 

 

 

NOLBLOG
Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.