Kómába esett ez egyik riói brit tudósító

Charlie Webster a malária egy ritka válfajában betegedett meg, a komplikációk miatt péntek óta mesterséges kómában tartják. 

Webster, az ITV és a Sky sportkommentátora június 27-én indult útnak Recife-ből. 2500 kilométert biciklizett Brazílián át Mike Tomlinsonnal, a mellrák alapítványt létrehozó Jane Tomlinson özvegyével a Ride to Rio kampány keretében. 39 nap után, augusztus 4-án érkeztek meg Rio de Janeiróba. Augusztus 6-án az olimpiai megnyitó után néhány órával lett rosszul – írja a Guardian.

 

 

A 33 éves nő rosszullétét először a nagy megterhelés miatti kiszáradásnak hitték az orvosok. A kezelés ellenére sem javult az állapota, majd egy baktériumfertőzés következtében tovább romlott.

Webster, aki az egész útját végigdokumentálta az interneten a kórházból is posztolt a közösségi oldalakra. „Hat hét az úton így ér véget. Nagyon kemény nap. Kiszáradás és fertőzés - 2 csepp antibiotikum Rió"

Charlie Webster korábban a Downton Abbey színészével, Allen Leech-csel járt
Charlie Webster korábban a Downton Abbey színészével, Allen Leech-csel járt
Kevork Djansezian / Reuters

Augusztus 9-én jelentkezett legközelebb. „Ide kerültem.. borzalmas napjaim voltak a fertőzés miatt” - írta egy kép mellé, amin a kórházi ágyban fekszik és infúzióra van kötve, de mosolyog. „Alig várom, hogy csatlakozhassak a brit csapathoz.”

 

 

Ezt követően a Facebook és a Twitter profilokon augusztus 11-én jelent meg egy közlemény arról, hogy tovább romlott a nő állapota. „Amit először kiszáradásnak hittek, arról kiderült, hogy egy baktériumfertőzés okozta komplikáció. Charlie nagyszerű ellátásban részesül és tudatjuk veletek, ha változik az állapota.”

Wabstert jelenleg mesterséges kómában tartják és gépekkel tartják életben, mivel pénteken leálltak a veséi és dialízist kapott.

 

NOLBLOG
Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.