Besokalltak a szervezők Rióban az indiai delegáció durvasága és erőszakossága miatt

Az olimpiai szervezőbizottság hivatalos levélben figyelmeztették Vijay Goel sportminisztert, hogy visszavonhatják az akkreditációját, miután a delegációjával elzárt területekre akart belépni, kísérői pedig agresszíven viselkedtek a személyzettel. Közben az ország csapata egyetlen érmet sem szerzett még.

„Több olyan esetet is jelentettek, amikor a sportminiszter nem akkreditált személyekkel akart belépni olyan területekre, amelyekre kötelező volt az akkreditáció. Amikor pedig a személyzet megpróbálta elmagyarázni, hogy ez tilos, a miniszter kísérete agresszív és durva lett. Előfordult, hogy lökdösték a személyzet tagjait” - írta levelében a szervezőbizottság igazgatója, Sarah Peterson.

Az indiai miniszter állítólag a tornászversenyek helyszínén, valamint a vívásnál és a taekwondo versenyeknél próbált a lezárt területekre belépni.

„Amennyiben a jövőben tudomásunkra jut hasonló eset, akkor a sportminiszter riói olimpiára szóló akkreditációját megvonjuk” - zárul a levél, amelyet még szerdán juttattak el az indiai csapathoz. 

Az indiai delegáció vezetője szerint bolhából csinálnak elefántot, valami olyasmiből csinálnak ügyet, ami nem is ügy. Twitterén a sportminiszter azt írta, nem tud róla, hogy bármikor megsértették volna az előírásokat az olimpián, félreértésnek nevezve az ügyet - számolt be a Washington Post.

Olaj a tűzre, hogy a 1,25 milliárd lakosú ország eddig egyetlen érmet sem szerzett az olimpián , ráadásul ez nem csak Rióban megjelenő probléma. Egyesek gúnyosan megjegyezték, hogy egyedül Michael Phelpsnek több érme – huszonnyolc – van, mint amennyit India valaha összesen az olimpiák történetében szerzett.

Indiában a szülők hagyományosan a sport helyett a tanulmányokat és az akadémiai karriert támogatják a gyerekeik esetében. Az országban nemzeti sportnak számító krikett nem olimpiai sportág. A kormány nem fektet eleget az olimpiai felkészítésre és infrastruktúrára, a sportszervezetekben pedig virágzik a korrupció.

 

NOLBLOG
Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.