Real Madrid: Mourinho távozik?

José Mourinho, a királyi futballgárda portugál edzője azon gondolkodik, hogy június végén feláll a Real Madrid kispadjáról - legalább is az As című spanyol sportnapilap szerint.

Az újság internetes oldalán azzal magyarázza a tréner távozási szándékát, hogy szembekerült a klubvezetéssel, elsősorban is Jorge Valdano sportigazgatóval szakmai kérdésekben.

Mourinho mester „királyi” módon készül a BL-bemutatkozásra
Mourinho mester „királyi” módon készül a BL-bemutatkozásra

Mourinho leginkább azt fogadta rosszul, ahogyan Valdano csatárszerzési igyekezetére reagált. Amikor a rendkívül gólerős argentin támadó, Gonzalo Higuaín megsérült, és hónapokra kidőlt, Mourinho megkongatta a vészharangot, mondván, tarthatatlanná vált a helyzet, hiszen egyetlen csatára maradt, a francia Karim Benzema, aki mellé sürgősen leigazolandó társat keres - így került a képbe többek között Szalai Ádám, a német élvonalbeli Mainz magyar válogatott csatára is. Csakhogy Valdano nem támogatta meg a vezetőedző nyilván nem kevés pénzmozgással is járó erősítési tervét, ami miatt - a lap értesülése szerint - nagyon megromlott a viszony a felek között. 

De Mourinho egyéb szerződtetési ötletei is kiváltották Valdano nemtetszését, illetve a portugál szakvezető orrolt meg azért főnökére, mert máig nem hosszabbította meg a védő Pepe kontraktusát, a portugál futballista ismételt kérése ellenére sem.

Ehhez képest Jorge Valdano szerint még a héten eldőlhet, hogy a csapat volt labdarúgója, Ruud van Nistelrooy visszatér-e a klubhoz.

"Rajta vagyunk az ügyön" - nyilatkozta csütörtökön Valdano. "Így vagy úgy, de végleges döntés lesz még ezen a héten."

A holland válogatott csatár tavaly januárban igazolt a Hamburghoz, miután három és fél szezon alatt, 68 mérkőzésen 46 gólt szerzett a madridi sztáregyüttes színeiben. A német gárdánál az évad végén jár le a szerződése.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.