Királyi kupa

A Bajnokok Ligája-győztes Real Madrid magabiztosan nyerte a labdarúgó európai Szuper Kupáért rendezett mérkőzést. A cardiffi találkozón 2-0-ra győzte le az Európa Liga-első Sevillát.

Nem éppen defenzív taktikát sejtetett Carlo Ancelotti szakvezető Sevilla elleni európai Szuper Kupa-mérkőzésre kiküldött kezdőcsapata. A Real Madrid trénere – a várakozásoknak megfelelően – pályára küldte James Rodriguezt, Gareth Bale-t, Karim Benzemát és Cristiano Ronaldót egyaránt.

Mámoros Madrid
Mámoros Madrid
Dylan Martinez / Reuters

Ráadásul a középpályán helyet kapott Toni Kroos, a Bayern Münchentől igazolt világbajnok klasszis is. A társulat nem is vonult fedezékbe a saját büntetőterületének előterébe, inkább a Sevilla térfelén tartotta a labdát, amelyet a rivális, ha meg is szerzett, csak pillanatokra tudott megtartani.

Egy alkalommal Clattenburg játékvezető is besegített a védekezésbe: nem ítélt tizenegyest Cristiano Ronaldo szabadrúgása után, amikor kezet talált a lövés. Az angol bíró mulasztása nem zaklatta fel a királyi gárda játékosait. Legalábbis ezt jelezte, hogy vezetést szereztek a harmincadik percben: Rodriguez passzolt Bale-hez, akinek beadását Cristiano Ronaldo közelről küldte a kapuba (1-0). Az első félidőben több gól már nem esett, így a fölöttébb magabiztosnak mutatkozó Bajnokok Ligája-győztes előnnyel vonulhatott pihenőre.

Az együttes a fordulás után gyorsan le is zárta a találkozó érdemi részét. Ronaldo ezúttal Benzema passza után volt eredményes (2-0). A duplázás után semmiféle esély nem látszott arra, hogy a Sevilla fordít, mivel a Real föltűnően dominálta a mérkőzést, miközben könnyedén hatástalanította az ellenfél kósza akcióit. Ettől függetlenül Ancelotti trénernek még lesz dolga társulatával, mert Rodriguez például nehezen találta helyét a rendszerben.

Az edző le is hozta a 80 millió euróért vásárolt kolumbiai labdarúgót, ám a keret erejére jellemző, hogy Isco váltotta a pályán a brazíliai vb gólkirályát... A hajrában a cserék sora, a műkedvelők játéktérre rohanása és a Sevilla sikertelen záró rohama jelentett eseményt, így a Real Madrid könnyedén győzött, s elhódította a trófeát.

NOLBLOG
Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.