Real Madrid: fehér fal

A spanyol fővárosi rangadó előzményei ragyogóan alakultak a Real Madrid szempontjából: a Villarreal 1-0-ra kikapott Valenciában a Levantétől (gól: Deyverson), s a rengeteg helyzetet eltékozló, a kapufákkal külön küzdelmet vívó Barcelona alulmaradt a Sevilla vendégeként (2-1, gól: Krohn-Dehli, Iborra, illetve Neymar, 11-esből).

Maga a meccs is prímán kezdődött a királyi gárda számára: az álmélkodó Filipe Luist megkerülő Carvajal beívelését Benzema a jobb felső sarokba fejelte (9. perc: 0-1), majd Griezmann kihagyta –illetve Navas kivédte – azt a tizenegyest, amelyet az inkább kanyarodó, mint forduló Sergio Ramos „hozott össze”.

Benzema góljával kezdődött
Benzema góljával kezdődött
Andrea Comas / Reuters

Az Atletico ez után is hajtott az egyenlítésért, de amilyen konokul küzdött, sokáig olyan bántóan eredménytelen volt. A Real Madrid, amelynek a második félidőben szinte momentuma sem akadt, buzgón bekkelt, ám a 83. percben Jackson Martinez labdáját Griezmann tovább-, Vietto pedig besodorta (1-1). A fehér fal tehát csak a hajráig állt ellen, bár az is becsülendő, hogy ekkora nyomástól nem omlott össze. Az Atletico Madrid nem nyert egy pontot, inkább vesztett kettőt...

A forduló további eredményei: Malaga–Real Sociedad 3-1, Las Palmas–Eibar 0-2, Bilbao–Valencia 3-1, Espanyol–Gijon 1-2, Granada–La Coruna 1-1.

Az élmezőny: 1. Villarreal 16, 2. Real Madrid 15 (15-2), 3. Celta Vigo 15 (15-7), 4. Barcelona 15 (12-9), 5. Atletico Madrid 13, 6. La Coruna 12.

NOLBLOG
Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.