Puskás szobor Szentesen

Felavatták Puskás Ferenc egész alakos szobrát, Csíky László alkotását szombaton Szentesen, a Pusztai László Sporttelep bejáratánál.

A futballpályák szomszédságában elhelyezett, kőtalapzaton álló bronzszobor kapáslövés közben ábrázolja az olimpiai bajnok és világbajnoki ezüstérmes magyar labdarúgót, az Aranycsapat kapitányát.

Szirbik Imre polgármester köszöntőjében hangsúlyozta, a szobor azt jelképezi, hogy tehetséggel, mindennapos edzéssel és munkával a város széléről indulva is el lehet jutni a világ tetejére.

A polgármester emlékeztetett rá, hogy az Aranycsapat legendás, 6-3-as győzelmének évfordulóját ünnepeljük rövidesen, emlékezünk, és álmodunk arról, hogy a magyar labdarúgás újra eljut a csúcsokra. Ki szolgálhatna ehhez jobb példaképül, mint Puskás Ferenc, aki a csúcsra, majd a mélyből újra a csúcsra, a világ tetejére érkezett? – tette hozzá.

Riskó Géza, az MTVA sportfőszerkesztője úgy fogalmazott, Puskás Öcsi 1991-ben tért haza Magyarországra, 2013-ban pedig megérkezett Szentesre. Hozzáfűzte, hogy a szobron az alkotó, Csíky László szeretete mellett a művész állhatatossága és gyakorlása is látszik, hiszen három és fél ezer lövést végzett el, hogy Puskás Ferenc mozdulatát meg tudja örökíteni.

Riskó Géza közölte, hogy az elmúlt években komoly változás következett be a sport kulturális ábrázolásában, "óriási fejlődés közepette vagyunk, festmények, szobrok, fotók, filmek készülnek" - mondta.

Riskó Géza kitért arra, hogy november 25-én lesz a 60. évfordulója annak, hogy az Aranycsapat a londoni Wembley stadionban 6-3-as győzelmet aratott az angol válogatott felett. A közmédia egyes csatornái megemlékeznek az évfordulóról, a Kossuth Rádió és a Duna tévécsatorna az említett napon felvételről megismétli a legendás mérkőzés közvetítését.

A szentesi Puskás szobor
Szentes, 2013. november 16. Az Aranycsapat legendás kapitánya, Puskás Ferenc olimpiai bajnok és világbajnoki ezüstérmes labdarúgó újonnan felavatott bronzszobra, Csíky László szobrászművész alkotása a szentesi Pusztai László Sporttelep bejáratánál 2013. november 16-án. MTI Fotó: Kelemen Zoltán Gergely
Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.